Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
88η ΔΕΘ
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΕξελίξειςΠολιτικήΑντεθνική η συμπεριφορά όσων αυξάνουν τις τιμές χωρίς λόγο - Θυμίζει τους...

Αντεθνική η συμπεριφορά όσων αυξάνουν τις τιμές χωρίς λόγο – Θυμίζει τους μαυραγορίτες της Κατοχής

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Λευτέρης Αυγενάκης: Αντεθνική η συμπεριφορά όσων αυξάνουν τις τιμές χωρίς λόγο – Θυμίζει τους μαυραγορίτες της Κατοχής

Δεν είναι δυνατόν  την ώρα που η κυβέρνηση παλεύει για την αναγέννηση της Θεσσαλίας και όλου του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή, κάποιοι να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος των πολιτών και των καταναλωτών, ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνεντεύξεις του σε ΜΜΕ, στη Θεσσαλονίκη. 

«Η συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων είναι αντεθνική και καμία διαφορά δεν έχει από τους μαυραγορίτες της κατοχής», ανέφερε ο ΥπΑΑΤ

«Κάποιοι δεν λειτουργούν σωστά. Και γι΄ αυτούς τους κάποιους, έχει ήδη ενεργοποιηθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και οι υπηρεσίες του, ώστε να αντιμετωπιστούν καταλλήλως. Δεν νοείται την ώρα που δίνει τη μάχη ο κάθε πολίτης που έχει υποστεί ζημιές, ο κάθε πολίτης που βλέπει το βιός του μέσα στα νερά, κάποιοι άλλοι να κάνουν παιχνίδια. Δεν νοείται την ώρα που κάποιοι δίνουν μάχη, είτε είναι το κράτος, είτε υπηρεσίες, είτε οικογένειες και πολίτες, κάποιοι άλλοι να κάνουν παιχνίδια πάνω στην πλάτη τους. Καμία ανοχή σε αυτούς που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη ταλαιπωρημένων συμπολιτών μας», είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υπουργός εξήγησε ότι «τα οπωροκηπευτικά που καταναλώνει η Αθήνα δεν παράγονται στον θεσσαλικό κάμπο».

Τόνισε ότι «τα πρώτα προϊόντα που έχουν πληγεί στην περιοχή, είναι το βαμβάκι και το καλαμπόκι. Τα δε οπωροκηπευτικά που καλλιεργούνται, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΑ, στη Θεσσαλία είναι μόλις 28.000 στρέμματα, δηλαδή το 7,5% των στρεμμάτων της χώρα μας. Από αυτά τα 28.000 στρέμματα, μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό στη Θεσσαλία, έχει δηλωθεί ότι έχουν πλημμυρίσει ή καταστραφεί από την κακοκαιρία», είπε. 

Αδιανόητη η… απογείωση τιμών

«Δεν νοείται αυτή τη στιγμή απογείωση των τιμών επειδή έγινε πλημμύρα στη Θεσσαλία για ένα προϊόν που δεν παράγεται στη Θεσσαλία», ανέφερε χαρακτηριστικά φέρνοντας ως παράδειγμα και τις περιπτώσεις που καταγράφηκαν στον Βόλο, όπου τις πρώτες ώρες μετά την πλημμύρα απογειώθηκαν οι τιμές του νερού, σε επίπεδα πεντάστερου ξενοδοχείου.

Είναι απαράδεκτο επιτήδειοι να προσπαθούν να βγάλουν κέρδος μπροστά σε μία κρίση που απασχολεί έναν κόσμο ταλαιπωρημένο και μία από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας», ανέφερε.

Εκτίμηση του Λευτέρη Αυγενάκη είναι ότι η Θεσσαλία θα τα καταφέρει «γιατί έχουμε έναν ισχυρό σύμμαχο που λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης».  Και πρόσθεσε:

«Ο κόσμος στη Θεσσαλία δεν είναι αχάριστος. Δεν αποπροσανατολίζεται από κραυγές. Καταλαβαίνει ότι αυτή η δυσκολία είναι έξω από κάθε πρόβλεψη. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Θα παλέψουμε όσο χρειαστεί για να ξαναβρεί η ζωή στη Θεσσαλία την κανονικότητα», επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η εντολή του πρωθυπουργού.

Αισιοδοξία για τα εδάφη

Αναφερόμενος στο ζήτημα της καταλληλότητας των εδαφών, ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε ότι Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ κάνει εδαφολογικές μετρήσεις με δύο κινητά συνεργεία, σε 350 σημεία στο Θεσσαλικό κάμπο, ελέγχοντας την καταλληλότητα των εδαφών. Όσα λέγονται για την ανάγκη να παρέλθει 5ετία για να καλλιεργηθεί και πάλι ο κάμπος και όσοι μιλούν περί νεκρής γης, λένε ανοησίες.

Όπως είπε, υπάρχει μηχανισμός για τον καθαρισμό των χωραφιών από φερτά υλικά. «Ήδη οι οδηγίες για τον καθαρισμό των εδαφών έχουν αναρτηθεί από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κατόπιν υποδείξεων των επιστημόνων που διαθέτουν τα Ινστιτούτα με τα οποία συνεργαζόμαστε. Η κάθε περιοχή θέλει τη δική της γιατριά. Οι επιστήμονες είναι πολύ αισιόδοξοι», πρόσθεσε.

Το ζήτημα των καταστροφών στη Θεσσαλία, από τον Daniel, τη Δευτέρα θα συζητηθεί εκτός ημερησίας διατάξεως στη Σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας, όπως έχει αιτηθεί ο ΥπΑΑΤ.

Όπως είπε, ήδη οι υπουργοί έχουν λάβει ενημερωτικό σημείωμα με πέντε σημεία στα οποία πρέπει να κινηθούμε ως ΕΕ. «Πρόκειται για προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, σε μια λογική μιας Ευρώπης που θα κινείται με γρηγορότερα αντανακλαστικά και θα σκέφτεται τον άνθρωπο. Γιατί στο «πρόσωπο» της Ελλάδας και στο πώς θα συμπεριφερθεί η ΕΕ στην Ελλάδα νομίζω ότι θα κριθεί και πώς λειτουργεί η ίδια η ΕΕ. Άρα πρέπει να αλλάξει και η κουλτούρα της ΕΕ ,με αφορμή όσα συνέβησαν στη χώρα μας. Δεν θα μείνουμε με «σταυρωμένα τα χέρια». Τον ρυθμό τον έχει δώσει ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και αυτόν ακολουθούμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι συνεντεύξεις του κ. Αυγενάκη δόθηκαν στο Mega, Κανάλι 1- 90.4, ΣΚΑΙ 100.3, parapolitika 90.1, Radio 100, tv 100 και Οικονομικό Ταχυδρόμο.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments