Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
Συνεργασία ΔΕΗ - νέο υλικό - myHomeOnline
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΕξελίξειςΕπιχειρηματικότηταΔΕΗ: Συμμετέχει για 2η χρονιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης «THE GREEN CITY»

ΔΕΗ: Συμμετέχει για 2η χρονιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης «THE GREEN CITY»

Ακολουθήστε μας

17,773ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΕΗ: Συμμετέχει για 2η χρονιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης «THE GREEN CITY»

ΔΕΗ: Συμμετέχει για 2η χρονιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης «THE GREEN CITY»

  • Μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του THE GREEN CITY για την ανακύκλωση στα σχολεία
  • ΔΕΗ: για 2η χρονιά συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης προσφέροντας την υπηρεσία GreenPass
  • Με ταχύτατους ρυθμούς υλοποιείται ο ενεργειακός μετασχηματισμός της ΔΕΗ, εφαρμόζοντας πλήρως την «πράσινη συμφωνία» (Green Deal) στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Με τη συμμετοχή 301 σχολείων και περισσότερων από 50.000 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία της Αττικής, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «THE GREEN CITY», με την υποστήριξη της ΔΕΗ.

Οι εκπαιδευτές του προγράμματος επισκέφθηκαν σχολεία της Περιφέρειας Αττικής και ενημέρωσαν τους μαθητές για τη σημασία της ανακύκλωσης, καθώς και για το πώς μπορούν να ανακυκλώνουν υλικά από 8 κατηγορίες, τοποθετώντας τα στους ειδικούς κάδους του οχήματος ανακύκλωσης που επισκέπτεται τα σχολεία.

Η ΔΕΗ, στηρίζοντας για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «THE GREEN CITY», προάγει την Ποιοτική Εκπαίδευση (SDG 4), ως μέσο ενθάρρυνσης της αειφόρου ανάπτυξης, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των απορριμμάτων, την εξοικονόμηση πόρων και την προώθηση του μοντέλου της Κυκλικής Οικονομίας, στο πλαίσιο επίτευξης των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Ανακύκλωση στο The Green City με «κέρδος» πράσινο ρεύμα από τη ΔΕΗ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ΔΕΗ συμμετέχει στο καινοτόμο πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης “THE GREEN CITY” μέσω της υπηρεσίας Green Pass. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ανακύκλωση και την ανταμοιβή της.

Οι πολίτες, αφού διαχωρίσουν τα υλικά προς ανακύκλωση, τα παραδίδουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία που πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια στην Αττική, καθώς  και στις Έξυπνες Γωνίες (Έξυπνοι Οικίσκοι και Έξυπνες Νησίδες) και τα σταθερά σημεία ανακύκλωσης που λειτουργούν 24/7. Ανάλογα με τον τύπο και το βάρος των υλικών, οι πολίτες κερδίζουν πόντους, τους οποίους μπορούν να εξαργυρώσουν στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του προγράμματος.

Ως επιβράβευση, η ΔΕΗ προσφέρει δωρεάν  για ένα χρόνο την υπηρεσία GreenPass  στους πελάτες που συγκεντρώνουν  3.600 πόντους μέσω της ανακύκλωσης υλικών με την  εφαρμογή του προγράμματος.

Η υπηρεσία GreenPass, αποτελεί την εμπορική ονομασία των Εγγυήσεων Προέλευσης ηλεκτρικής ενέργειας που έχει παραχθεί από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και εγγυάται πως όση ποσότητα ενέργειας καταναλώνεται στο σπίτι, τόση ποσότητα παράγεται και δεσμεύεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Στα τρία χρόνια λειτουργίας του προγράμματος «THE GREEN CITY», έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 250.000 πολίτες, οι οποίοι, μέσω της ανακύκλωσης, έχουν συμβάλει στην εξοικονόμηση τουλάχιστον 149.651 κιλών CO2, τη διάσωση 22.117 δέντρων και τη διατήρηση 34.476.000 λίτρων νερού.

ΔΕΗ: Με όραμα ένα βιώσιμο μέλλον για όλους

Η ΔΕΗ πραγματοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς τον ενεργειακό μετασχηματισμό της εφαρμόζοντας πλήρως την «πράσινη συμφωνία» (Green Deal) στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Όραμα του Ομίλου ΔΕΗ είναι να μετασχηματιστεί σε μία οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη, σύγχρονη, ψηφιακή εταιρία, κατακτώντας ηγετική θέση στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο ενός πολύτιμου κοινωνικού εταίρου, προσφέροντας ευημερία στο κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο του συνολικού μετασχηματισμού της, παραμένοντας πιστή στις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της, συνεργάζεται με φορείς και οργανισμούς για την υλοποίηση δράσεων που έχουν θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ παράλληλα συνεισφέρει στην επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του Ο.Η.Ε.

Με στρατηγικές επενδύσεις και συνεργασίες στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ο όμιλος ΔΕΗ προωθεί την ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη με στόχο τη δημιουργία διαμοιραζόμενης αξίας (CSV) για την Εταιρία, την Κοινωνία και το Employment.


Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη»: Πώς μία θεωρία της Αρχαίας Ελλάδας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη», μία θεωρία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα πριν από 25 αιώνες, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά τη σημερινή συνάντηση ΗΠΑ και Κίνας.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Ένα βίντεο.Μερικά δάκρυα.Και μετά σιωπή. Όχι γιατί δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό.Αλλά γιατί ειπώθηκε… χωρίς άδεια. Γράφει ο Πέτρος...
newage luxury wedding invitations
lioliou sto rithmo tis limnis polikarpi kastorias

Ακολουθήστε μας:

17,773ΥποστηρικτέςΚάντε Like
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments

newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments