enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Αυξημένοι κατά 10% οι εκθέτες και κατά 30% ο εκθεσιακός χώρος στην 37η KOSMIMA

Αυξημένοι κατά 10% οι εκθέτες και κατά 30% ο εκθεσιακός χώρος στην 37η KOSMIMA

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Αυξημένοι κατά 10% οι εκθέτες και κατά 30% ο εκθεσιακός χώρος στην 37η KOSMIMA

Αυξημένοι κατά 10% οι εκθέτες και κατά 30% ο εκθεσιακός χώρος στην 37η KOSMIMA

Πόλος έλξης το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με τέσσερις παράλληλες εκθέσεις τις επόμενες ημέρες

Με αύξηση του αριθμού των εκθετών κατά 10% και του εκθεσιακού χώρου κατά 30% έναντι του 2022 εγκαινιάζεται το Σάββατο 21 Οκτωβρίου η 37η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού «KOSMIMA», η οποία θα λειτουργήσει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης έως τις 23 Οκτωβρίου. Παράλληλα, τρεις ακόμα εκθέσεις –η Thessaloniki Boat and Fishing Show 2023, η Sea and Tourism Expo 2023 και η PHARMA point- θα δώσουν τον δικό τους παλμό στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες.

Η φετινή KOSMIMA θα φιλοξενήσει 50 άμεσους εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (συγκεκριμένα από Τουρκία, Βουλγαρία και Ελβετία), ενώ αντιπροσωπεύονται σε αυτή και οίκοι από Ιταλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Εσθονία. Παράλληλα θα παρουσιάσει τα βραβευθέντα έργα του 34ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, τον οποίο διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Aργυροχρυσοxόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της KOSMIMA και οι εξής παράλληλες εκδηλώσεις: η απονομή βραβείων και επαίνων στους διαγωνιζόμενους του 34ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, η εκδήλωση με θέμα «Συνθετικά διαμάντια: Ομοιότητες και διαφορές μεταξύ συνθετικών και ορυκτών διαμαντιών σε εργαστηριακό και εμπορικό επίπεδο» και η εκδήλωση με θέμα «Τα μυστικά των Σμαραγδιών».

Η Thessaloniki Boat and Fishing Show 2023 και η Sea and Tourism Expo 2023 διοργανώνονται από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου στα περίπτερα 13 και 15 με εκθέτες από όλους τους κλάδους της θαλάσσιας δραστηριότητας, ενώ η PHARMA point, η μεγαλύτερη φαρμακευτική διοργάνωση της Βόρειας Ελλάδας, το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου

Σε περίοδο αναβάθμισης μπαίνει η KOSMIMA μετά από τη συστηματική προσπάθεια όλων των τελευταίων ετών, όπως ανέφερε στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου για την επικείμενη διοργάνωση ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας. Αναφερόμενος δε στις Thessaloniki Boat and Fishing Show, Sea and Tourism Expo, αλλά και στη PHARMA Point, που διοργανώνονται παράλληλα, σημείωσε πως συνηγορούν στο ότι το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης αποτελεί τον βασικό οικονομικό πνεύμονα για την πόλη.

Στο ελπιδοφόρο στοιχείο της ανάδειξης νέων σχεδιαστών μέσα και από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος που διοργανώνει η ΠΟΒΑΚΩ σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO στο πλαίσιο της KOSMIMA στάθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα από περιφερειακούς συλλόγους της ΠΟΒΑΚΩ για την επισκεψιμότητα της φετινής διοργάνωσης μετέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, κ. Πέτρος Καλπακίδης, σημειώνοντας πως η KOSMIMA υπήρξε η πρώτη έκθεση του κλάδου και μετά από πολλές διακυμάνσεις σημειώνει πλέον δυναμική άνοδο.

Διπλάσιο χώρο καταλαμβάνει στη δεύτερη διοργάνωσή της η διπλή έκθεση Thessaloniki Boat and Fishing Show και Sea and Tourism Expo, που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από εκθέτες εντός και εκτός συνόρων, όπως τόνισε ο κ. Αντώνης Ιωνάς της Pelagic Expo, διοργανώτριας του εκθεσιακού «διδύμου». Μάλιστα, σημείωσε πως θα δούμε στη φετινή διοργάνωση και ναυπηγεία από Βουλγαρία και Τουρκία, αλλά και εταιρείες από την Κύπρο.

Από την πλευρά του ο επίσης εκπρόσωπος της Pelagic Expo, κ. Γιώργος Πολυχρονίου, τόνισε πως οι δύο εκθέσεις φιλοξενούν συνολικά 197 εκθέτες, μεταξύ των οποίων πολλά ελληνικά ναυπηγεία με εξαγωγική δράση. 

Παράλληλα με τις τέσσερις προαναφερθείσες εκθέσεις στα περίπτερα 10,9,8 και 7 30 επιχειρήσεις επίπλου διοργανώνουν έκθεση για τον κλάδο το Σαββατοκύριακο, ενώ στο περίπτερο 2 θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εγγραφές για τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Αλέξης Τσαξιρλής.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed