Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΗ φωτεινή, ψηφιακή Ελλάδα δομείται στη BEYOND

Η φωτεινή, ψηφιακή Ελλάδα δομείται στη BEYOND

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Εγκαινιάστηκε η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, BEYOND

Η φωτεινή, ψηφιακή Ελλάδα δομείται στη BEYOND

Μια φωτεινή, ψηφιακή Ελλάδα δομείται στη BEYOND, σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, εγκαινιάζοντας απόψε τη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας και Καινοτομίας. Τόνισε μάλιστα πως η έκθεση βρίσκει τον δρόμο της.  «Πάμε δυνατά, πάμε με τη BEYOND πέρα από τις δυνατότητές μας, να συναντήσουμε τις προσδοκίες των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως δεν κάνουμε τεχνολογία για την τεχνολογία, αλλά για τον άνθρωπο, ώστε να κερδίζουμε κάθε μέρα την εμπιστοσύνη των πολιτών, που θα βλέπουν τα προβλήματά τους να λύνονται μέσω των εφαρμογών.

Δεν υπάρχει καταλληλότερος χώρος για τη BEYOND από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, όχι για λόγους τοπικισμού, αλλά γιατί εδώ καταγράφεται η εντονότερη κινητικότητα στον κλάδο των ψηφιακών επενδύσεων, όπως ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, σημειώνοντας πως όλοι είναι εδώ: εταιρείες που ηγούνται στον χώρο της τεχνολογίας, νέοι, αλλά και έμπειροι επιχειρηματίες που επενδύουν στην καινοτομία, ερευνητικά κέντρα και ακαδημαϊκά ιδρύματα, τεχνοβλαστοί και νεοφυείς επιχειρήσεις, άνθρωποι με  γραβάτες και hoodies, που ξέρουν να λειτουργούν «έξω από το κουτί».

Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος στην BEYOND βλέπουμε μια έκθεση τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες, μεγαλύτερη, με περισσότερους εκθέτες, μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, κάτι που δείχνει πως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε αυτή την έκθεση τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η ΚΕΔΕ στηρίζει την έκθεση, συμμετέχει σε αυτή και ολοένα και περισσότεροι δήμοι παίρνουν μέρος, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, σημειώνοντας πως, βλέποντας τη BEYOND στα τέσσερα χρόνια της, είναι πεπεισμένος πως θα στεριώσει και θα μακροημερεύσει.

Στη διάκριση της Θεσσαλονίκης για τις ανθεκτικές και έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030 αναφέρθηκε με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας, κ. Πρόδρομος Νικηφορίδης, κάνοντας λόγο για μια μεγάλη πρόκληση, την οποία ο δήμος θα παλέψει, γιατί η πόλη το αξίζει.

Τη στήριξή της ΑΑΔΕ στην BEYOND από την αρχή υπογράμμισε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργος Πιτσιλής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «είμαστε και φέτος εδώ» και εξηγώντας πως η ΑΑΔΕ είναι μια Αρχή που βασίζεται στην ψηφιοποίηση και στη λεγόμενη ψηφιακή εμβάθυνση.

Για το νέο του ξεκίνημα στην Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας μίλησε ο διοικητής της, κ. Μιχάλης Μπλέτσας, ενώ τόνισε πως βρίσκεται σε μια πόλη που είναι η δεύτερη πατρίδα του.

Αυτό που βλέπουμε εδώ και τέσσερα χρόνια είναι ότι έχει δημιουργηθεί στη BEYOND ένα πολύ ενδιαφέρον meeting point για νέες τεχνολογίες, νέα προϊόντα, ανταλλαγή πληροφοριών, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος, κ. Μάνος Μακρομάλλης.

Είμαστε εδώ μαζί με τα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα, με επιχειρήσεις από όλη τη Στερεά Ελλάδα στη BEYOND που έχει γίνει θεσμός, ένας θεσμός που στηρίζουμε και πιστεύουμε, τόνισε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Καινοτομίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Βαρδακώστας.

Η καινοτομία είναι η λέξη κλειδί της εποχής μας. Είναι κινητήριος δύναμη αλλαγής σε πολλά επίπεδα, κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δυτικής Ελλάδος, κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Με 13 επιχειρήσεις συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου στη BEYOND στην πρώτη της συμμετοχή, όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Βασίλειος Γοργόλης, σημειώνοντας πως τα δείγματα είναι πολύ θετικά.

Μια πολύ ωραία αρχή είναι η BEYOND για να προχωρήσουμε με την τεχνολογία στη Βόρεια Ελλάδα, ανέφερε η πρόεδρος του ΣΕΠΕ, κα Παναγιώτα Παπαρίδου, τονίζοντας μάλιστα πως η BEYOND δεν είναι έκθεση των Βαλκανίων, αλλά πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι διεθνές.

Μεγάλη τιμή είναι η συμμετοχή της AVOKADO σε μια εκδήλωση που επιβεβαιώνει ότι η καινοτομία κάνει άλματα και η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο chief business officer της AVOKADO, νεοσύστατης startup της MYTILINEOS Energy & Metals, κ. Δημήτρης Καραδήμας.

Μια παραλία δεν φτιάχνεται από ένα λιθαράκι, αλλά από πολλά. Εδώ βρίσκονται άνθρωποι που έχουν βάλει από ένα λιθαράκι για να φτιαχτεί η παραλία της τεχνολογίας στην Ελλάδα, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της OKTABIT, κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Στην Ημέρα Καριέρας που διοργανώνει η ΔΥΠΑ το Σάββατο 27 Απριλίου στο πλαίσιο της BEYOND με 40 επιχειρήσεις και περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας να περιμένουν τον κόσμο που αναζητά εργασία στον κλάδο της ψηφιακής οικονομίας αναφέρθηκε ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Ο κόσμος που είναι σήμερα εδώ δείχνει την επόμενη μέρα. Αυτό είναι η έναρξη. Αυτό που σήμερα ξεκινά είναι η ευκαιρία, την οποία πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε, επισήμανε ο συνιδρυτής της Industry Disruptors Game Changers , κ. Μιχάλης Στάγκος.

Καταφέραμε μετά από πολλή προσπάθεια να κάνουμε μια μεγάλη διοργάνωση και δεσμευόμαστε ότι κάθε χρονιά θα είναι καλύτερη. Καλώς ήρθατε στο μέλλον, καλώς ήρθατε στην BEYOND, ανέφερε ο managing director της Be-Best, κ. Ευάγγελος Χαραλάμπους.

Ένα ποιοτικό άλμα κάνει φέτος η BEYOND, η οποία καταξιώθηκε και είναι πραγματικά διεθνής, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, τονίζοντας μάλιστα πως πρώτη φορά οι άνθρωποι που πιστεύουν στις νέες τεχνολογίες είναι τόσοι πολλοί.

Αύριο 26 Απριλίου ξεκινά το AI FORUM της BEYOND, ενώ η Sophia the Robot δίνει ραντεβού με το κοινό στις 11.30 π.μ. στο σταντ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η BEYOND διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO, τη Be-Best και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC), με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Τελεί δε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), του Υπουργείου Τουρισμού και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης». Την  BEYOND θα εγκαινιάσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Χρυσοί χορηγοί της διοργάνωσης είναι η INTRACOM TELECOM και η OKTABIT και χορηγοί οι MYTILINEOS, AVOKADO, POLITIS TECHNOLOGIES, AI LABS BY UBITECH και QUEST GROUP.

Υποστηρικτές της BEYOND είναι οι ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΣΕΚΕΕ. ΗΕΤΙΑ, AIC, SOFTONE και AXAPTA MASTERS.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της BEYOND https://www.beyond-expo.gr/.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments