Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΆρθραΗ χειραγώγηση της διαπαιδαγώγησης, της Κωνσταντίνας Κιακυροπούλου

Η χειραγώγηση της διαπαιδαγώγησης, της Κωνσταντίνας Κιακυροπούλου

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Η χειραγώγηση της διαπαιδαγώγησης, της Κωνσταντίνας Κιακυροπούλου

Μία πλήρης αποτυχία των γονέων σε διαπαιδαγώγηση άνευ προηγουμένου, αφού αυτή χειραγωγείται τέλεια πλέον από το τικ τοκ (ο πρόεδρος της Αμερικής ασχολείται με αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο) και το utub, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το διαδίκτυο γενικά και είναι χωρίς όρια.

Το ίδιο και της εκπαίδευσης, η οποία διαδραματίζεται μέσω κινητού από τα ίδια μέσα.

Μία γενιά ανίκανη να ζήσει χωρίς κινητό τηλέφωνο.

Από πολύ μικρή ηλικία με ένα κινητό στο χέρι, άρτια εκπαιδευμένα στην αναίδεια, στο θράσος, στο εύκολο κέρδος, στην σεξουαλικότητα, στο ναρκισσισμό, στο φθηνό χιούμορ, παγιδευμένα μέσα στην κάμερα του κινητού τους και στην άριστη χρήση μίας νέας αργκό και μίας καινούριας διαλέκτου που αρνείται να γράφει ακόμα και τα φωνήεντα και αρκείται στα σύμφωνα. Με μία γλώσσα και στάση που χρειάζεται να κοπιάσει για να δείξει ευγένεια και σεβασμό.

Χωρίς καμία πίστη σε ιερό και όσιο, μία αθεϊστική γενιά που δεν πιστεύει, δεν αγαπάει, δεν ελπίζει, δεν έχει στόχους παρά μόνο καταναλωτικής φύσεως και image making, ούτως ώστε να συμπεριληφθεί σε μία cool ομάδα ελιτίστικη, κενής περιεχομένου, με μοδάτη και σέξι εμφάνιση, συνακόλουθη με αυτή που πλασάρεται προς πώληση. Η καλαισθησία, συνοψίζεται και εξαντλείται στον κατάλληλο φωτισμό του πλάνου τους και η ευαισθησία στο σταριλίκι.

Ιδεολογία η εμφάνιση, που καλλιεργεί το GNTM,

το your style rocks κλπ και κουλτούρα ότι παρουσιάζουν οι σειρές του netflix και η εφηβική λογοτεχνία, συνήθως θρίλερ ή τρόμου, όπου δεν τηρούνται τα όρια ηλικίας από τους πιο πολλούς, ο διάβολος φαίνεται cool, η παραβατικότητα είναι μόδα, η κακοποίηση και το αλκοόλ καθημερινότητα, οι υπερφυσικές δυνάμεις των ηρώων η μόνη ελπίδα, το μεταφυσικό ελκυστικό και το κατεστημένο είναι ένα ακατανίκητο σύστημα που αποτελεί στόχο αντίστασης.

Η μουσική παιδεία στίχοι για ναρκωτικά, λεφτά και γυναίκες του αρχαιότερου επαγγέλματος, μονότονα, όπου το στοίχημα είναι να πεις τους στίχους γρήγορα… Τα τραγούδια σε μεγάφωνα, στο δρόμο και τα παιδιά στο σπίτι μόνιμα κουφά με ακουστικά τελευταίας γενιάς. Ο χορός τους ένας χορός που δε χρησιμοποιεί πόδια, παρά μόνο χέρια, ειδικά διαμορφωμένος για να χωράει στη λήψη από την κάμερα του κινητού.

Μία γενιά, όπου έχει πειραχτεί ακόμα και το φύλλο. Δεν φαίνεται ξεκάθαρα με την πρώτη ματιά…

Δεν ξέρει αν είναι γκέι ή στρέιτ…

Μοναδικά εργαλεία αυτογνωσίας και αυτο-επιβεβαίωσης οι λήψεις βίντεο και φωτογραφιών, τα νούμερα των ακολούθων στο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα likes.

Εκτελούν τις μαθητικές εργασίες που σιχαίνονται, εντελώς διεκπαιρεωτικά. Τα γνωρίζουν άλλωστε όλα, μπορούν να τα διαβάσουν στο διαδίκτυο. Είναι πιο έξυπνα απ’ όλους και αυτοδημιούργητα.

Η μάνα και πατέρας άξιοι σεβασμού για αυτή τη γενιά, είναι αυτός που πληρώνει, που τους αφήνει ελεύθερους, που χαζογελά όλη μέρα απροβλημάτιστος, που κάνει ότι θέλουν και ασχολείται επίσης με το κινητό, είτε παρουσιάζει μαζί τους διαδικτυακά ένα επιτυχές challenge, χωρίς κανένα νόημα.

Το σπίτι εξυπηρετεί τη διαμονή και διαβίωση τους, καθώς και τα sleepover.

Είναι πολύ ντεμοντέ να χαιρετιούνται μεταξύ τους, είναι εντελώς απαράδεκτο να λένε μεταξύ τους καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα..Οι κοινωνικές δεξιότητες έχουν αντικατασταθεί με το texting μηνυμάτων και την ελαχιστοποίηση της συνομιλίας…

Η ψυχολογία τους, θυμός, νεύρα και εγωισμός, με ελάχιστο ενδιαφέρον για κάτι πέρα από τη σφαίρα του εγώ τους.

Και το ύψιστο αγαθό είναι το χρήμα.

Δράττουμε ολοταχώς, ότι θερίσαμε, όταν δώσαμε την συγκατάθεση μας να γίνει το κινητό τους προέκταση του εαυτού τους, με αποτέλεσμα τον εθισμό και την εξάρτηση τους , την καλύτερη χειραγώγηση τους από κανάλια ψυχαγωγίας, την έκθεση τους σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και την κακή στάση του νου και του σώματος!!

Και τα συγχαρητήρια σε όλους στην προώθηση, και μάρκετινγκ και πώληση όλων αυτών που καταφέρανε και να βάλουν το χέρι στην τσέπη μας σε συνδρομές και υλικό και να τους παραχωρήσουμε την διαπαιδαγώγηση και την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Ας δούμε στον καλύτερο καθρέφτη μας, στα παιδιά μας, ποιοι είμαστε, καθώς και τον εαυτό μας σ’ έναν μονόδρομο χειραγώγησης, που προσφέρεται στο βωμό της αισχροκέρδειας.

Το άρθρο συμμετέχει στο διαγωνισμό αρθρογραφίας    που διοργανώνει το NewAge Ideas με το Next Generation

Πηγή: enimerosou.gr

(Διαπαιδαγώγηση, Διαπαιδαγώγηση)


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments