enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Αναβάθμιση Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, αμυδρό φως για την Αρχιτεκτονική.

Αναβάθμιση Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, αμυδρό φως για την Αρχιτεκτονική.

"Του έθεσα και του εξήγησα τους λόγους για τους οποίους οι Καστοριανοί δεν εγκατέλειψαν το όνειρο της ίδρυσης Αρχιτεκτονικής Σχολής. Του περιέγραψα τον άδικο τρόπο με τον οποίο η πολυαναμενόμενη από εμάς Σχολή, βρέθηκε απρόσμενα στα Ιωάννινα."
Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Αναβάθμιση Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας ,αμυδρό φως για την Αρχιτεκτονική.

Αρχιτεκτονική Σχολή

Πριν την συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας Ζήσης Τζηκαλάγιας έκρινε σκόπιμο να επικοινωνήσει με τον Υφυπουργό Παιδείας και αρμόδιο για την Ανωτάτη Παιδεία κ. Άγγελο Συρίγο.

Όπως ανέφερε “Μιλήσαμε μέσω Skype και με διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση στοχεύει στην στήριξη και αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας” και τόνισε ότι “Του έθεσα και του εξήγησα τους λόγους για τους οποίους οι Καστοριανοί δεν εγκατέλειψαν το όνειρο της ίδρυσης Αρχιτεκτονικής Σχολής. Του περιέγραψα τον άδικο τρόπο με τον οποίο η πολυαναμενόμενη από εμάς Σχολή, βρέθηκε απρόσμενα στα Ιωάννινα.”

Τέλος ο βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας σημείωσε ότι “Έδειξε να κατανοεί πως ο αρχιτεκτονικός και πολιτισμικός μας πλούτος χρειάζονταν την ύπαρξή της για την συντήρηση και ανάδειξή του. Ο Υφυπουργός δήλωσε πως θα το μελετήσει και θα μου απαντήσει.”


Αρχιτεκτονική Σχολή, Αρχιτεκτονική Σχολή, Αρχιτεκτονική Σχολή Πριν την συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας έκρινα σκόπιμο να επικοινωνήσω με τον Υφυπουργό Παιδείας και αρμόδιο για την Ανωτάτη Παιδεία κ.Άγγελο Συρίγο. Μιλήσαμε μέσω Skype και με διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση στοχεύει στην στήριξη και αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Του έθεσα και του εξήγησα τους λόγους για τους οποίους οι Καστοριανοί δεν εγκατέλειψαν το όνειρο της ίδρυσης Αρχιτεκτονικής Σχολής.

Αλήθειες για την παιδεία κόντρα στην εσκεμμένη παραπληροφόρηση.

Χρήσιμη η τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας. Ο Πρύτανις κ.Θεοδωρος Θεοδουλίδης συντόνισε αποτελεσματικά. Αποφασίσθηκε να ζητηθεί συνάντηση όλων μας με την Υπουργό Παιδείας πριν έρθει το Νομοσχέδιο στην Βουλή.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρεί αταλάντευτα το μετα ρρυθμιστικό της έργο.Αναβαθμίζει την αυτοτέλεια του Πανεπιστημίου με ρόλο στη βάση εισαγωγής,στην επιλογή των τμημάτων από τους φοιτητές και στον περιορισμό των αιώνιων φοιτητών. Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών διασφαλίζεται με την ουσιαστικοποίηση της έννοιας του πανεπιστημιακού ασύλου που ψηφίσαμε και την πανεπιστημιακή αστυνομία κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα που φέρνουμε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed