enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Αλήθειες για την παιδεία

Αλήθειες για την παιδεία κόντρα στην εσκεμμένη παραπληροφόρηση

Όσον αφορά το σχόλιο της συναδέλφου κ. Ολυμπίας Τελιγιοριδου έχω να πω πως δεν πρέπει να λησμονούμε ποτέ, πως για τα σημερινά χάλια της παιδείας μας την κύρια ευθύνη φέρει η πολιτική "του παλαιού κακού ΠΑΣΟΚ" της δεκαετίας του ’80
Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ζήσης Τζηκαλάγιας | Αλήθειες για την παιδεία κόντρα στην εσκεμμένη παραπληροφόρηση

Ζήσης Τζηκαλάγιας

Χρήσιμη η τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας. Ο Πρύτανις κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης συντόνισε αποτελεσματικά. Αποφασίσθηκε να ζητηθεί συνάντηση όλων μας με την Υπουργό Παιδείας πριν έρθει το Νομοσχέδιο στην Βουλή.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρεί αταλάντευτα το μετά ρυθμιστικό της έργο. Αναβαθμίζει την αυτοτέλεια του Πανεπιστημίου με ρόλο στη βάση εισαγωγής, στην επιλογή των τμημάτων από τους φοιτητές και στον περιορισμό των αιώνιων φοιτητών. Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών διασφαλίζεται με την ουσιαστικοποίηση της έννοιας του πανεπιστημιακού ασύλου που ψηφίσαμε και την πανεπιστημιακή αστυνομία κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα που φέρνουμε.

Για την ενίσχυση των περιφερειακών ΑΕΙ θεσπίσαμε το όριο των 2750 μορίων που βάζει σημαντικό φραγμό στις μεταγραφές προς τα κεντρικά ΑΕΙ. Στη σύσκεψη με την Υπουργό ΠΡΩΤΟ και ΚΥΡΙΟ αίτημα πρέπει να αποτελέσει η δραστική μείωση του αριθμού των εισακτέων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά το σχόλιο της συναδέλφου κ. Ολυμπίας Τελιγιοριδου έχω να πω πως δεν πρέπει να λησμονούμε ποτέ, πως για τα σημερινά χάλια της παιδείας μας την κύρια ευθύνη φέρει η πολιτική “του παλαιού κακού ΠΑΣΟΚ” της δεκαετίας του ’80. Δυστυχώς οι κύριοι διαμορφωτές της σημερινής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι θλιβεροί συνεχιστές και νοσταλγοί αυτού του φαύλου παρελθόντος.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το επίπεδο του αντιπολιτευτικού λόγου ας ξεφύγει από την ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ και ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ παραπλάνηση, την παρερμηνεία,την επιλεκτική απομόνωση φράσεων που οδηγούν στην κοροϊδία και την υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών.

Ζήσης Τζηκαλάγιας

Η αλλαγή των προϋποθέσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση θα οδηγήσει στη συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας


Η ιστορική μνήμη του Μακεδονικού Αγώνα παραμένει άσβεστη.

Με δαπάνες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Υφυπουργού κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, ολοκληρώθηκε το 1ο μέρος του έργου βελτίωσης του περιβάλλοντος χώρου της οικίας που σκοτώθηκε ο ήρωας Παύλος Μελάς.

Σε συνεννόηση με τον φιλίστορα Στρατηγό επισκέφθηκα τον Μελά για να επιθεωρήσω την πρόοδο των εργασιών. Ευχαριστώ τον φύλακα του μουσείου κ. Δημήτρη Τσάκαλο και τον φίλο μου κ.Στάθη Τσάκαλο για την υποδοχή και την λεπτομερή ενημέρωση. Η κυβέρνηση με την ταυτόχρονη φροντίδα και για την κατοικία του θυσιασθέντος Μακοδονομάχου, δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την ζωντανή διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Ζήσης Τζηκαλάγιας


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed