enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Ετήσια Συνάντηση για το Ευρωπαϊκό έργο 24/7 ZEN στο Τορίνο

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ετήσια Συνάντηση για το Ευρωπαϊκό έργο 24/7 ZEN στο Τορίνο 

Τορίνο, Ιταλία – 13&14 Φεβρουαρίου

Το Ευρωπαϊκό έργο 24/7 ZEN πραγματοποίησε τη δεύτερη ετήσια συνάντηση των συμμετεχόντων εταίρων στις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου του Τορίνο στην Ιταλία, στις 13 και 14 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όλοι οι εταίροι βρέθηκαν με σκοπό να αξιολογήσουν την πρόοδο, τα επιτεύγματα και το σχέδιο δράσης για τα επόμενα βήματα του έργου.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην εξέλιξη του σχεδιασμού και της ανάπτυξης μίας υψηλής απόδοσης μονάδας εξισορρόπησης ισχύος rSOC (reversible solid oxide cell) κλίμακας 33/100kW, με στόχο την ανάδειξη της συμβατότητας της τόσο με τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας όσο και με τα δίκτυα φυσικού αερίου, τονίζοντας τις δυνατότητές της για την επίτευξη βιώσιμων ενεργειακών λύσεων. Επιπλέον, συζητήθηκε εκτενώς το χρονοδιάγραμμα, η πρόοδος και τα επόμενα βήματα σχετικά με τον προσδιορισμό των διαφορετικών διατάξεων με στόχο την ενσωμάτωση στο δίκτυο, καθώς και σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις της πιλοτικής μονάδας rSOC. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης, η ανάπτυξη βελτιωμένων υλικών για βελτιστοποιημένη λειτουργία rSOC και οι απαιτήσεις για το σχεδιασμό του ολοκληρωμένου πιλοτικού συστήματος. Παρουσιάστηκαν, στη συνέχεια, οι κύριες δραστηριότητες επικοινωνίας και διάδοσης του έργου, μέσω κατάλληλων εργαλείων και στρατηγικών, αποσκοπώντας στην αποτελεσματική ενημέρωση κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι να αναπτύξει καινοτόμες ενεργειακές λύσεις που συμβάλλουν στη μετάβαση προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε:

Υπεύθυνη επικοινωνίας για το έργο 24/7 ZEN – Kiki Avramidou ([email protected])

Συντονιστής του έργου 24/7 ZEN – Marc Torrell ([email protected]) Σχετικά με το Έργο 24/7 ZEN:

Το έργο 24/7 ZEN είναι ένα έργο διάρκειας 36 μηνών που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελβετική Κρατική Γραμματεία Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας (SERI) και υλοποιείται από 14 εταίρους από τον ακαδημαϊκό, τον ερευνητικό και τον βιομηχανικό τομέα.

Ο κύριος στόχος του έργου 24/7 ZEN είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη μίας υψηλής απόδοσης μονάδας εξισορρόπησης ισχύος rSOC κλίμακας 33/100kW και να αποδείξει τη συμβατότητά της με τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.   

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε: https://24-7zenproject.eu/Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:X- Twitter https://twitter.com/247ZENprojectLinkedIn https://www.linkedin.com/company/90874160/


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed