enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Μνημόνιο συνεργασίας για τη λειτουργία της Κοινωνικής - Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Φλώρινας

Μνημόνιο συνεργασίας για τη λειτουργία της Κοινωνικής – Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Φλώρινας

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Μνημόνιο συνεργασίας για τη λειτουργία της Κοινωνικής – Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Φλώρινας

✔️ Μνημόνιο συνεργασίας για τη λειτουργία της Κοινωνικής – Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Φλώρινας υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου στο γραφείο του Δημάρχου Φλώρινας.

✔️ Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο Αρχιμανδρίτης π. Θεωνάς Αθανασιάδης εκ μέρους της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και η κα Βασιλική Μούζα, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Φλώρινας “Βασιλικής Πιτόσκα”, παρουσία και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και υπεύθυνου του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας κ. Μιχάλη Χάτζιου.

✔️ Η Κοινωνική – Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Φλώρινας δημιουργήθηκε από το Γραφείο Εθελοντισμού, με βασικό στόχο την κυκλοφορία μεταχειρισμένων βιβλίων μέσω της ανταλλακτικής διαδικασίας, αλλά και της δωρεάς μέρους αυτών σε βιβλιοθήκες συλλογικοτήτων.

✔️ Το μνημόνιο που υπεγράφη προβλέπει μεταξύ άλλων τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των μερών προκειμένου να συμβάλλουν στη βελτίωση των γνώσεων του μαθητικού πληθυσμού και της τοπικής κοινωνίας, στην ανάπτυξη και υλοποίηση κοινωνικών δράσεων προς όφελος της τοπικής πνευματικής ανάπτυξης και στην αξιοποίηση μεταχειρισμένων βιβλίων που βρίσκονται στη διάθεση συμπολιτών μας και είναι σε αναγνωστική αδράνεια.

✔️ Από την συνεργασία αυτή εκτιμάται ότι θα αναπτυχθούν πολύτιμες συνέργειες και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στο κρίσιμο πεδίο της διάδοσης της γνώσης, της πνευματικής ανάπτυξης και εν τέλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του Δήμου Φλώρινας.

✔️ Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας θα αναλάβει την συλλογή, συγκέντρωση και τακτοποίηση των βιβλίων που θα προσφέρουν οι συμπολίτες μας, την δωρεάν διάθεση βιβλίων σε συλλόγους και σε σχολικές βιβλιοθήκες για τον εμπλουτισμό τους και τη φροντίδα της ανταλλαγής βιβλίων ίδιου είδους με περιοδικές εκθέσεις στον Δήμο Φλώρινας.

✔️ Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα», με το εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτει, θα αναλάβει την καταχώριση και κατηγοριοποίηση των βιβλίων ανά είδος και περιεχόμενο.

✔️ Τέλος, η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας θα αναλάβει την προσφορά βιβλίων που θα εμπλουτίσουν την Κοινωνική – Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed