enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Επιτυχής απεγκλωβισμός αρκούδας στην περιοχή των Πρεσπών

Επιτυχής απεγκλωβισμός αρκούδας στην περιοχή των Πρεσπών

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Μια θηλυκή αρκούδα, ηλικίας 1,5 – 2 ετών και βάρους περίπου 45 κιλών, απεγκλωβίστηκε με επιτυχία μετά από παγίδευσή της σε μια παράνομη παγίδα συρμάτινης θηλιάς κοντά σε ένα χωράφι στην περιοχή “Σλάτινα” στο χωριό Λαιμός του Δήμου Πρεσπών.

Η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας ενεργοποίησε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης μετά από ενημέρωση που έλαβε μεσημέρι της Κυριακής στις 14:00 μ.μ. από τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να διαχειριστεί περιστατικά προσέγγισης άγριας πανίδας, όπως η αρκούδα, σε κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο έφτασαν στελέχη του Δασαρχείου Φλώρινας, της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών και της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης ΚΑΛΛΙΣΤΩ, οι οποίοι απεγκλώβισαν την αρκούδα, αφού πρώτα την αναισθητοποίησαν.

Μετά τον απεγκλωβισμό της, διαπιστώθηκε ότι η αρκούδα δεν είχε τραυματιστεί και δεν χρειαζόταν περίθαλψη. Στη συνέχεια, αφού ανακτήθηκαν οι αισθήσεις της, απελευθερώθηκε στη φύση. Επιπλέον, στην περιοχή εμφανίστηκε και η μητέρα της αρκούδας, προσφέροντας ακόμη περισσότερη ανακούφιση στο περιβάλλον της.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed