enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

585 κρούσματα, 282 διασωληνωμένοι και 28 θάνατοι

585 νέα κρούσματα, 282 διασωληνωμένοι και 28 νέοι θάνατοι

28 νέοι θάνατοι από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5598 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3302 (59.0%) άνδρες.
Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)
Αναλυτικά ο χάρτης: Δεδομένα έως 22 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

νέα κρούσματα covid 19

Σήμερα ανακοινώνουμε 585 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 151041, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5822 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46487 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

288 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 202 (70.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1059 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 28 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5598 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3302 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εγκαίνια Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής στο ΓΟΝΚ «Οι Άγιοι Ανάργυροι» από την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη

Εγκαίνια Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής στο ΓΟΝΚ «Οι Άγιοι Ανάργυροι» από την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη

H Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη εγκαινίασε σήμερα την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική διπλής και πολλαπλής διάγνωσης στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «οι Άγιοι Ανάργυροι».

Πρόκειται για την μοναδική Κλινική του είδους της στην χώρα μας και μια από τις λίγες της Ευρώπης. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν και σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η Υφυπουργός Υγείας συνεχάρη τον Καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Γεώργιο Αλεβιζόπουλο και τους συνεργάτες του, καθώς και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν αποφασιστικά το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Υπουργείου Υγείας.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης των εγκαινίων, η κα Ράπτη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να συστήσει ειδικό χαρτοφυλάκιο για την Ψυχική Υγεία και τις εξαρτήσεις, αναδεικνύει την μέριμνα της Κυβέρνησης για έναν χώρο που για πολλά χρόνια δεν αποτελούσε προτεραιότητα.

Η στενή και αγαστή συνεργασία και διασύνδεση Υπουργείου Υγεία και Ανωτάτων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που υλοποιείται με τη δημιουργία αυτής της Κλινικής, αποτελεί στόχο μας για το 2021 καθώς θα παράξει αρτιότερο επιστημονικό έργο και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας για τους πολίτες».


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed