Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
88η ΔΕΘ
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΑπάντηση σε δημοσίευμα του κ. Χριστοφορίδη για έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

Απάντηση σε δημοσίευμα του κ. Χριστοφορίδη για έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Απάντηση σε δημοσίευμα του κ. Χριστοφορίδη για έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων - Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Η Περιφερειακή Αρχή, με συνέπεια στις δεσμεύσεις της για ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, έχει εντάξει στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργα συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης υποδομών των ιερών ναών, μονών και Μητροπόλεων της Περιφέρειας, ύψους 4.146.798 €.

Συνεχίζοντας την τακτική του λαϊκισμού, ο συνδυασμός της κας Ζεμπιλιάδου, αυτή τη φορά δια του εκπροσώπου του στην Οικονομική Επιτροπή κ. Χριστοφορίδη, δημοσιεύει άστοχα σχόλια περί μη διάθεσης του συγκεκριμένου κονδυλίου στα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρηματιών λόγω covid – 19.

Τα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας λόγω covid – 19 που ανακοινώθηκαν και θα ανακοινωθούνγια την Περιφέρειά μας, μέσω προσκλήσεων του ΠΕΠ, εντάσσονται σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, αφορούν κοινοτικά κονδύλια και δεν είναι δυνατή η μεταφορά κονδυλίων από το ένα πρόγραμμα στο άλλο.

Επιπλέον, για να ενταχθεί ένα έργο στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, πρέπει να μην είναι δυνατόν να ενταχθεί σε κάποιο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, κάτι που βεβαιώνεται εγγράφως από την αρμόδια υπηρεσία, προϋπόθεση που προφανώς δεν πληρούται στην προκειμένη περίπτωση. Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι το ένα έργο δεν απέκλεισε το άλλο.

Παρ’ όλο που τα ανωτέρω διευκρινίστηκαν από τον Περιφερειάρχη, ο κ. Χριστοφορίδης αποφεύγει να αναφέρει αυτά τα δεδομένα στα δημοσιεύματά του, παραπλανώντας τους πολίτες στους οποίους και απευθύνεται.

Επίσης, αποφεύγει να αναφέρει ότι τα εν λόγω έργα που θα υλοποιηθούν από τους ιερούς ναούς, τις μονές και τις Μητροπόλεις, θα βοηθήσουν στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων στις υποδομές τους. Θα αναδείξουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και παράλληλα θα προσφέρουν ρευστότητα στην αγορά, στηρίζοντας έμμεσα τους συσχετιζόμενους επιχειρηματικούς κλάδους, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης για όσο διάστημα διαρκούν.

Καλοπροαίρετα συνιστούμε στον κ. Χριστοφορίδη να μην παρασύρεται, να ενημερώνεται ο ίδιος καλύτερα, και να εφαρμόζει το ρητό που λέει το «λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν»  και όχι να το παραφράζει  ως «το λαϊκίζειν εστί φιλοσκοπείν», υιοθετώντας παλαιοκομματικές αντιλήψεις, που ευτυχώς η κοινωνία μας αντιλαμβάνεται πολύ εύκολα και δεν αποδέχεται πλέον.

    


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments