Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΟ ΟΕΝΕΦ στην 4η Εδαφική Επιτροπή του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Π.Δ.Α.Μ.)...

Ο ΟΕΝΕΦ στην 4η Εδαφική Επιτροπή του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Π.Δ.Α.Μ.) 2021-2027

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ο ΟΕΝΕΦ στην 4η Εδαφική Επιτροπή του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Π.Δ.Α.Μ.) 2021-2027

Η Συνεδρίαση της Εδαφικής Επιτροπής του Π.Δ.Α.Μ. 2021-2027 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2023, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Αμανατίδη.

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) συμμετείχε στις εργασίες της Επιτροπής ως τακτικό μέλος με δικαίωμα ψήφου και με εκπρόσωπο τον Πρόεδρο του ΟΕΝΕΦ, Δρ. Κωνσταντίνο Φιλιππίδη. Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, κ. Πελοπίδας Καλλίρης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Μετάβαση Α.Ε., κ. Δέσποινα Γαράνη, στελέχη αρμοδίων υπηρεσιών και εκπρόσωποι φορέων της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Αθανάσιος Σοφός από τη DG REGIO. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε απολογισμός, ενημέρωση, σχεδιασμός, προσδιορισμός και υποβολή δράσεων για το Π.Δ.Α.Μ. 2021-2027. Κοινή πεποίθηση για την πορεία του Προγράμματος ΔΑΜ είναι η ανάγκη να υπάρξει ενισχυμένη συμμετοχή των Φορέων της περιοχής, συντονισμένα και με καθοριστικό τον ρόλο της Εδαφικής Επιτροπής.

Στην τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη τιμητική πρόσκληση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νικόλαου Παπαθανάση, για τη συμμετοχή στην επιτροπή παρακολούθησης του ΣΔΑΜ και συνέχισε τονίζοντας: “Υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι οι οποίοι σπουδάζουν όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αλλά και σε άλλα πανεπιστήμια, οπότε αυτούς τους ανθρώπους θέλουμε να τους φέρουμε πίσω στην περιοχή. Αυτή τη σύνδεση την κρατάνε οι φορείς της νεολαίας στη Δυτική Μακεδονία. Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει από την αρχή της σύστασής της στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης αλλά παρεμβαίνει και με προτάσεις στη διαβούλευση του νέου ΕΣΠΑ και με πάρα πολλές προτάσεις από το 2021 σε διάφορες επιτροπές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχει γίνει λοιπόν αντιληπτό το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός της συμμετοχής των φορέων της νεολαίας σε αυτές τις διαδικασίες και σε τέτοιου είδους επιτροπές. Είναι σημαντικό να ακουστούν και να εφαρμοστούν προτάσεις που θα αφορούν τη νεολαία για τη Δυτική Μακεδονία καθώς είναι απαρέγκλιτα συνδεδεμένη με την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής και στο πλαίσιο αυτό πρέπει να εξασφαλιστούν ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους”.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ, τόνισε ότι ο φορέας μας έχει εμπεριστατωμένο σχέδιο και στρατηγική για τη Νεολαία. Πρέπει οι δράσεις να έχουν προστιθέμενη αξία στην οικονομία και στα επίπεδα προσθήκης θέσεων εργασίας, βιώσιμων για τη Δυτική Μακεδονία, με την παράλληλη επιστροφή και συγκράτηση των νέων στη Δυτική Μακεδονία. Είναι πολύ σημαντικό τέλος ότι ο ΟΕΝΕΦ αποτελεί μέλος της Πλατφόρμας Δίκαιης Μετάβασης για την ισότητα και τις ίσες ευκαιρίες στην Ευρώπη.

Μείνετε συντονισμένες/οι!

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή: https://shorturl.at/lyOR3


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury baptism invitations
newage luxury wedding invitations

Most Popular

Recent Comments