Στα έργα που βλέπαμε, στα βιβλία που διαβάζαμε, στις ιστορίες που μας έλεγαν όταν ήμασταν μικροί, ευτυχισμένη ήταν πάντα η οικογένεια που είχε πολλά παιδιά. Τότε ερχόταν αυτό στο μυαλό μας: παιδιά να τρέχουν ανέμελα σε έναν μεγάλο καταπράσινο κήπο και να παίζουν με το σκυλάκι τους. Η συμβίωση με τα ζώα, όπως λένε οι επιστήμονες, δεν ομορφαίνει μόνο τη ζωή, αλλά είναι επίσης χαράς και φάρμακο ψυχής. Για τα παιδιά, ένα ζωάκι στο σπίτι αποτελεί καθημερινό μάθημα στοργής, επικοινωνίας και ευθύνης. Επίσης, το βοηθάει να ωριμάσει και το καθιστά υπεύθυνο.
Για τους μεγαλύτερους, πάλι, τα ζώα είναι το καλύτερο ηρεμιστικό. Η επαφή με αυτά ρίχνει την πίεση και μας ηρεμεί. Επίσης, τα ζώα δίνουν νόημα ζωής στους μοναχικούς ηλικιωμένους ανθρώπους καθώς βοηθάνε και άτομα με ειδικές ανάγκες π.χ,τυφλούς.
Πολλά είναι τα περιστατικά που σκυλιά έχουν σώσει τα αφεντικά τους και έχουν δώσει τη ζωή τους γι’ αυτά. Εμείς όμως πώς δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας σε αυτά τα πλάσματα; Τα υποτιμάμε,τα βασανίζουμε,τα θυσιάζουμε στο βωμό της επιστήμης… Κι όμως, αυτά πονάνε, ερωτεύονται, παίζουν, φοβούνται, νιώθουν ανθρώπινα συναισθήματα, όπως λύπη, ευτυχία, πλήξη, αγάπη… Μπορεί να μην το παραδεχόμαστε εύκολα, αλλά τα ζώα μας μοιάζουν περισσότερο από όσο νομίζουμε. Οι βιολόγοι ανακαλύπτουν συνεχώς παράξενες συνήθειες και εντυπωσιακές συμπεριφορές και αποδεικνύουν ότι όλα τα πλάσματα, ακόμα και τα πιο ταπεινά, απολαμβάνουν τη ζωή το ίδιο με εμάς, γι αυτό αξίζουν τον σεβασμό και την προστασία μας.
Γι’ αυτό πρέπει να ΑΓΑΠΑΜΕ τα ζώα! Ένα κείμενο για τα κατοικίδια και τα άγρια ζώα που ΑΞΙΖΕΙ να διαβάσετε! – Ειδήσεις – Athens magazine
Ας σταματήσουμε λοιπόν να τα σκοτώνουμε για το δέρμα τους και τη γούνα τους. Ας σταματήσουμε να τα χρησιμοποιούμε για πειράματα. Ας σταματήσουμε επιτέλους να είμαστε δολοφόνοι και ας προσπαθήσουμε να τα προστατέψουμε όπως κάνουν κάποιοι σπουδαίοι άνθρωποι, οι ‘’εθελοντές της φύσης’’, που σώζουν και περιθάλπουν χιλιάδες ζώα και πουλιά το χρόνο, ανάμεσα τους σπάνια είδη τα οποία φτάνουν στα χέρια τους από ευσυνείδητους πολίτες. Τελικά,ίσως κάτι να έχει μείνει μέσα μας. Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι λοιπόν και ας βοηθήσουμε την εξαιρετική δουλειά των κέντρων περίθαλψης.
Το άρθρο συμμετέχει στο διαγωνισμό αρθρογραφίας που διοργανώνει το NewAge Ideas με το Next Generation
Πηγή: enimerosou.gr
Διαβάστε περισσότερα άρθρα εδώ