enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Την Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 επισκέφτηκε το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης ο καρδιολόγος, Επιμελητής Α΄ του Γ.Ν. Φλώρινας, Στάθης Κουλούρης.

Την Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 επισκέφτηκε το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης ο καρδιολόγος, Επιμελητής Α΄ του Γ.Ν. Φλώρινας, Στάθης Κουλούρης.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Την Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 επισκέφτηκε το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης ο καρδιολόγος, Επιμελητής Α΄ του Γ.Ν. Φλώρινας, Στάθης Κουλούρης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών όλων των τάξεων για την αναγκαιότητα της σωματικής άσκησης στη ζωή μας ως μέσο πρόληψης σοβαρών παθήσεων. Ιδιαίτερα σημαντική, επίσης, ήταν η αναφορά σε σκευάσματα και ποτά που κάνουν χρήση οι έφηβοι καθημερινά αγνοώντας τις πραγματικές επιπτώσεις στην υγεία τους. Ο κ. Κουλούρης προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μαθητών με απλό και παραστατικό λόγο και απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις των μαθητών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την «Ομάδα Δράσης Πολιτισμού και Αθλητισμού του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης» των εκπαιδευτικών του 3ου ΓΕΛ με υπεύθυνους καθηγητές: Ειρήνη Θεοδωρίδου, Αθηνά Βλάχου, Μαρίνα Κοντογούνη, Θωμά Γκέκα.

Ο Στάθης Κουλούρης ενημέρωσε την μαθητική κοινότητα για τη διαφορά ενεργειακών -ισοτονικών, αθλητικών ποτών . Ένα κουτί ενεργειακά ποτά περιέχει μέχρι και τρία φλυτζάνια καφεΐνης, όπως είπε μιλώντας για τη σύγχυση μεταξύ ενεργειακών και ισοτονικών ποτών.

Τα ισοτονικά έχουν να κάνουν με απώλεια ηλεκτρολυτών και ζάχαρης, ενώ τα ενεργειακά είναι διεγερτικά, έχουν καφεΐνη σε υπερδοσολογία και ταυρίνη. Στα δέκα λεπτά μετά τα ενεργειακά ποτά η καφεΐνη εισέρχεται στο αίμα, αυξάνεται ο παλμός και η πίεση, νιώθουμε μεγαλύτερη ενέργεια, συγκεντρωνόμαστε καλύτερα στα 50 λεπτά έχει απορροφηθεί. Στη μία ώρα αρχίζει η απότομη πτώση καφεΐνης και ζάχαρης και μετά πέφτουν τα επίπεδα ενέργειας και νιώθουμε κουρασμένοι. Στις δώδεκα ώρες φεύγει όλη καφεΐνη από τον οργανισμό. Επειδή τα άτομα που καταναλώνουν τακτικά ροφήματα καφεΐνης θα έχουν συμπτώματα στέρησης διότι η καφεΐνη είναι είδος ναρκωτικού, και θα εμφανιστεί πονοκέφαλος, δυσκοιλιότητα και εκνευρισμός. Αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου, εμφανίζονται ταχυπαλμίες, κάνουν θρομβώσεις.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed