enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Εγκαινιάσαμε σήμερα μαζί με τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis τις νέες υποδομές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Εγκαινιάσαμε σήμερα μαζί με τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis τις νέες υποδομές του Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Δείτε την φωτογραφία αυτή. Το Πανεπιστήμιο που βλέπετε βρίσκεται στη χώρα μας, στην Κοζάνη, και είναι άλλη μία νέα υπερσύγχρονη υποδομή που έρχεται να αναβαθμίσει σημαντικά το ακαδημαϊκό περιβάλλον της πατρίδας μας. Εγκαινιάσαμε σήμερα μαζί με τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis τις νέες υποδομές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 15 νέες αίθουσες διδασκαλίας, 15 αίθουσες εργαστηρίων, 2 αμφιθέατρα διδασκαλίας, 54 γραφεία καθηγητών, έργο 25 εκατομμυρίων ευρώ. Στο πραγματικό αυτό κόσμημα έρχονται να προστεθούν και 750 νέες φοιτητικές κλίνες, των οποίων η κατασκευή έχει δρομολογηθεί μέσω έργου ΣΔΙΤ ύψους 67,5 εκ. ευρώ.

Επιπλέον:

– Αυξήσαμε πέρυσι την τακτική επιχορήγηση όλων των ΑΕΙ, και άρα και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αυξήθηκε συγκεκριμένα κατά 16,7%.

– Δόθηκαν 59 νέες θέσεις Καθηγητών μόνο την τελευταία τριετία στο συγκεκριμένο ΑΕΙ.

– Σχεδόν 1 εκ. ευρώ έχουν δοθεί για δράσεις διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με 3 νέα αγγλόφωνα προπτυχιακά προγράμματα να βρίσκονται προ των πυλών.

– Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος από τα 1000 ευρώ στα 1500, και στα 2000 σε περίπτωση συγκατοίκησης, το συνολικό κονδύλι για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από 2,1 εκ. ευρώ πέρυσι, φέτος αυξήθηκε στα 4,2 εκ. ευρώ.

Το Πανεπιστήμιο Αλλάζει, η Παιδεία Αλλάζει, #ΣτηνΠράξη.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed