Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΑδικαιολόγητη η κυβερνητική ολιγωρία για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος ρύθμισης του επαγγέλματος...

Αδικαιολόγητη η κυβερνητική ολιγωρία για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος ρύθμισης του επαγγέλματος των τουριστικών συνοδών

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Υπουργό Τουρισμού με θέμα:

«Αδικαιολόγητη η κυβερνητική ολιγωρία για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος ρύθμισης του επαγγέλματος των τουριστικών συνοδών».

Στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν 19 ακόμα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταγράφεται το γεγονός ότι, εδώ και 5 χρόνια το σχετικό Π.Δ. βρίσκεται στα συρτάρια του Υπουργείου Τουρισμού, παρά τις συνεχείς οχλήσεις του Πανελλήνιου Σωματείου Τουριστικών Συνοδών προς την ηγεσία του Υπουργείου.

Με αυτή την καθυστέρηση, το Υπ. Τουρισμού καταστρατηγεί το δικαίωμα της εργασίας των τουριστικών συνοδών και επιπλέον αφήνει να διαιωνίζεται ένα γκρίζο καθεστώς στην οικονομία του κλάδου που ευνοεί την αδήλωτη εργασία, παρόλο που η συγκεκριμένη ειδικότητα υπάρχει ήδη στα Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ (νυν Σ.Α.Ε.Κ.) για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αυτή η ολιγωρία είναι ακατανόητη, δεδομένου μάλιστα ότι ήδη από το 2018, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ν. 4582 αναγνώρισε τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών τουριστικού συνοδού και είχε προετοιμάσει την έκδοση του απαιτούμενου Προεδρικού Διατάγματος με τους όρους και τις προϋποθέσεις άσκησης του επαγγέλματος, κατόπιν ευρύτατης διαβούλευσης με τα συναρμόδια υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς. Επίσης σε αυτό προβλέπονταν κυρώσεις, τόσο για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν το επάγγελμα παρανόμως, όσο και για κάποια τουριστικά γραφεία που παρέχουν υπηρεσίες τουριστικού συνοδού με πρόσωπα τα οποία δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος.

Ως εκ τούτου καλώ την Υπουργό Τουρισμού να απαντήσει εάν προτίθεται να προχωρήσει στην επιβεβλημένη νομοθετική αναγνώριση και ρύθμιση του επαγγέλματος του τουριστικού συνοδού, προωθώντας την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Καλλιόπη Βέττα


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury baptism invitations
newage luxury wedding invitations

Most Popular

Recent Comments