Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024
Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΟ ΥΜΑΘ Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στα Ελευθέρια της Πτολεμαΐδας

Ο ΥΜΑΘ Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στα Ελευθέρια της Πτολεμαΐδας

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ο ΥΜΑΘ Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στα Ελευθέρια της Πτολεμαΐδας

Στις επετειακές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 112 χρόνων από την απελευθέρωση της Πτολεμαΐδας εκπροσώπησε την Κυβέρνηση ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, σήμερα, Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024.

Ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας παρέστη στην επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίου και στην επιμνημόσυνη Δέηση που ακολούθησε στο Μνημείο Πεσόντων στην κεντρική πλατεία την Πτολεμαΐδας. Ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη των στρατιωτών μας που σκοτώθηκαν στους Βαλκανικούς Αγώνες του 1912-1913 και παρακολούθησε την παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν τμήματα μαθητών, συλλόγων και φορέων.

Στο μήνυμά του για τα Ελευθέρια της Πτολεμαΐδας ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) επισημαίνει ότι: «Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι ήταν η συνέχεια των αγώνων του Έθνους μετά τον Μακεδονικό Αγώνα για την ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό των υπόδουλων περιοχών. 112 χρόνια μετά θυμόμαστε και τιμούμε την γενναιότητα, τον ηρωισμό, το σθένος, την αποφασιστικότητα και την αυταπάρνηση των στρατιωτών μας. Σε αυτόν τον τόπο η ελευθερία κερδήθηκε και ριζώθηκε με αγώνες, διεκδίκηση, θυσία και ομοψυχία.  Έτσι μεγάλωσε η Ελλάδα. Η απελευθέρωση της Πτολεμαΐδας το 1912 αποτελεί μέρος της μεγάλης νικηφόρας εθνικής εξόρμησης που απεκατέστησε την ιστορική ενότητα του Ελληνισμού. Χρόνια πολλά, χρόνια ελεύθερα στην Πτολεμαΐδα μας».


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury baptism invitations
newage luxury wedding invitations

Most Popular

Recent Comments