Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
88η ΔΕΘ
changer z φράγμα περδίκκα , Εορδαίας
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΌλοι μαζί! Το μήνυμα που κυριάρχησε σήμερα στα εγκαίνια του κέντρου διημέρευσης...

Όλοι μαζί! Το μήνυμα που κυριάρχησε σήμερα στα εγκαίνια του κέντρου διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας και της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αναπηρία στην Πτολεμαΐδα.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα

Όλοι μαζί! Το μήνυμα που κυριάρχησε σήμερα στα εγκαίνια του κέντρου διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας και της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αναπηρία στην Πτολεμαΐδα. Και δείτε πώς το μαζί γίνεται πράξη!

✅ Ο χώρος είχε παραχωρηθεί παλαιότερα από την Μητρόπολη στον δήμο Εορδαίας

✅ χρειάστηκαν 3.712.877,48 ευρώ, που βρέθηκαν από το ΕΠ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Γιώργος Αμανατίδης διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν 400.000 μεταβατικά μέχρι την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

✅ Ο δήμος ανέλαβε την μελέτη και τη διενέργεια του διαγωνισμού και μετά παραχώρησε τη λειτουργία

✅ στην ΚΟΙΝΣΕΠ «ΛΑΜΠΗΔΟΝΕΣ», που την απαρτίζουν μέλη του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

✅ και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έχει προχωρήσει και θα προβεί σε σειρά κινήσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας των ΚΔΗΦ και των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα 👉

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα

⚫️ Εξασφαλίσαμε αυξημένη χρηματοδότηση ύψους 24 εκατ. ευρώ για τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία αυξημένη κατά 14 εκατ. ευρώ ετησίως με σκοπό να καλύψει το σύνολο της δαπάνης για τα ασφαλισμένα ή ανασφάλιστα άτομα με αναπηρία τα οποία συμμετέχουν σε ΚΔΗΦ.

🔴 Από τις 24/10/2023, μετά από ενέργειες του Υπουργείου μας, δόθηκε για πρώτη φορά από την σύσταση του ΕΟΠΥΥ, η δυνατότητα σε ΚΔΗΦ να συνάψουν συμβάσεις με τον Οργανισμό ώστε να εξασφαλιστεί η αδιάκοπη και ομαλή χρηματοδότησή τους.

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα

🔵Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα προβλέπει πώς οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα αποζημιώνονται και για τα ανασφάλιστα άτομα τα οποία διαμένουν σε αυτές.

Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω για τα σημαντικά έργα του Ταμείου ανάκαμψης για την αναπηρία και να ευχαριστήσω τις τοπικές αρχές για την μέχρι τώρα συνεργασία μας. Μαζί ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Ειρηναίος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης , ο βουλευτής της ΝΔ Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος , ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακέντα , ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πάρης Κουκουλόπουλος, στελέχη σωμάτων ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι και στελέχη της δημοτικής και περιφερειακής αρχής,εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και πολλοί πολίτες!

Sofia Zacharaki


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations
CILIA KARTALI, PAPAZO & LEO
Οι Καζούλης,Γιοκαρίνης,Ζιώγαλας,Παπαδόπουλος μας προσκαλούν στη Πολυκάρπη!
Χαρά Βέρρα 8 Ιουλίου στον Λιμναίο Οικισμό στο Δισπηλιό

Most Popular

Recent Comments