Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΠραγματοποιήθηκε ο δεύτερος κύκλος του διαγωνισμού επιχειρηματικών ιδεών της Μονάδας Επιχειρηματικότητας του...

Πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος κύκλος του διαγωνισμού επιχειρηματικών ιδεών της Μονάδας Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος κύκλος του διαγωνισμού επιχειρηματικών ιδεών της Μονάδας Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

60 φοιτητές παρουσίασαν τα 16 επιχειρηματικά τους σχέδια, την Παρασκευή 9 Ιουνίου στο αμφιθέατρο της Νέας Πανεπιστημιούπολης στη ΖΕΠ, στον δεύτερο κύκλο του διαγωνισμού επιχειρηματικών ιδεών, ο οποίος υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Μονάδας Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Είχε προηγηθεί ένας εκτεταμένος κύκλος προετοιμασίας με μαθήματα επιχειρηματικότητας και mentoring από καθηγητές του Πανεπιστημίου και εξωτερικούς συνεργάτες, όπου  ο κύριος στόχος ήταν να εμπνεύσουν τους φοιτητές και να εκπαιδευτούν στο επιχειρείν με απώτερο στόχο  να παρουσιάσουν μια επεξεργασμένη επιχειρηματική ιδέα, υπό τη μορφή ενός λιτού, επιχειρηματικού σχεδίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να καταρτιστούν σε ποικίλα  θέματα σχετικά με την επιχειρηματικότητα, όπως η δημιουργία νέων ιδεών, ο επιχειρηματικός καμβάς, η είσοδος στην αγορά, η ωριμότητα της επένδυσης, προχωρημένα οικονομικά, ειδικές επιχειρηματικές δεξιότητες και το ψηφιακό μάρκετινγκ.

Η επιτροπή αξιολόγησης των επιχειρηματικών ιδεών αποτελούνταν από τον Δημήτρη Στεφανίδη, σύμβουλο ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, Νέστωρα Κολοβό, Διδάκτωρ Γεωλογίας και Life and Business Coach και την κ. Ερμιόνη Λαζαρίδου,  υπεύθυνη παραγωγής  της εταιρείας Etheleo. Η επιτροπή  ανακήρυξε νικήτρια την ομάδα «Walk Bag» των Ορφέα Πατέλλη, Νικολέττας Ζαφειρίου, Χρυσούλας Εμμανουέλας Σαρρή, Κυριακής Τουφεκτσίδου και Ευθυμίας Καρρά οι οποίοι παρουσίασαν ένα καινοτόμο προϊόν για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων.

Παράλληλα διακρίθηκαν και οι ομάδες «UNFTS», η οποία αποτελείται από τους Ιωάννη Στάθη, Κατερίνα Δάλλα, Μαρία Κεφάλα, Θόδωρου Γκιάτα και Μάρκο Σταμούλη όπου παρουσίασαν την εταιρεία τους, η οποία έχει στόχο την προβολή και εμπορία έργων τέχνης που δημιουργούνται στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε ψηφιακή μορφή και η  «Biodigital» των Κωνσταντίνου Αλεξόπουλου, Ιωάννας Καλαμακίδου, Βασίλειου Κυράτση, Πωλίνας Μαμπετζίδου και Μαρίας  Μηνάογλου οι οποίοι παρουσίασαν ένα νάρθηκα φτιαγμένο σε εκτυπωτή 3D, ο οποίος συνδυάζει την ιατρική με την αισθητική.

Επιστημονικά υπεύθυνος της Μονάδας Επιχειρηματικότητας είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Θεόδωρος Θεοδουλίδης  ενώ την ευθύνη του διαγωνισμού είχαν η Επίκουρη Καθηγήτρια Ελπίδα Σαμαρά, Επιστημονική Σύμβουλος του προγράμματος και ο Δρ. Παύλος Κιλίντζης, μεταδιδάκτορας ΠΔΜ, Υπεύθυνος Υλοποίησης του προγράμματος.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την κατά κοινή ομολογία εξαιρετική προσπάθειά τους και σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του διαγωνισμού.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments