Με 25 θέσεις ιατρικού προσωπικού ενισχύονται το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού, Περιφερειακά Ιατρεία και Ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.
Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του Υφυπουργού Μάριου Θεμιστοκλέους, εγκρίθηκε η προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. , μεταξύ των οποίων 3 αφορούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς. Παράλληλα, με απόφαση του Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Δημητρίου Τσαλικάκη, προκηρύσσονται 22 κενές και κενούμενες θέσεις υπόχρεων και μη υπόχρεων προσωπικών ιατρών, οι οποίες αφορούν στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού, στα Περιφερειακά Ιατρεία Άργους Ορεστικού, Βογατσικού, Διποταμίας, Επταχωρίου, Κλεισούρας, Κορησού, Μακροχωρίου, Μανιάκων, Μαυροχωρίου, Μεσοποταμίας, Μελανθίου, Νεστορίου, Οινόης, Πενταβρύσου, Τοιχιού και στο Ειδικό Περιφερειακό Ιατρείο Αερολιμένα Καστοριάς.
Όπως υπογράμμισε η Μαρία Αντωνίου, «η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Προς την κατεύθυνση αυτή, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό των Δομών Υγείας της ακριτικής μας περιοχής, που έχει αυξημένες ανάγκες λόγω των ιδιαίτερων γεωγραφικών χαρακτηριστικών της. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν άμεση και ποιοτική πρόσβαση στη φροντίδα που δικαιούνται. Με σταθερά βήματα, βελτιώνουμε καθημερινά την ποιότητα ζωής στην Π.Ε. Καστοριάς».