Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΗ Μαρία Αντωνίου στις τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις για την «Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα»...

Η Μαρία Αντωνίου στις τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις για την «Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα» στην Καστοριά

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Η Μαρία Αντωνίου στις τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις για την «Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα» στην Καστοριά

Στις  τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις για τα 120 χρόνια από το θάνατο του Ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά και την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα παραβρέθηκε η Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου.

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, η κ. Αντωνίου παραβρέθηκε  στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καστοριάς,  που διοργάνωσε η 9η Μ/Π Ταξιαρχία, με θέμα “Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα” και περιελάμβανε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες καθώς και έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων. Επίσης, παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Ο Ύμνος του Παλικαριού» και την Έκθεση Φωτογραφικού Υλικού σχετικά με τον Μακεδονικό Αγώνα στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Άργους Ορεστικού και το Λαογραφικό Όμιλο «Αργέσται» Άργους Ορεστικού.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, η Βουλευτής Καστοριάς παραβρέθηκε στην στην Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Γεώργιου Κωστίδη, στο Μνημείο του Παύλου Μελά στον περίβολο χώρο του Ι.Ν. Ταξιάρχη Μητροπόλεως.  Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Μνημείο του Γερμανού Καραβαγγέλη στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας και συμμετείχε στην Πομπή Μνήμης προς τον ήρωα Παύλο Μελά από το Διοικητήριο της Π.Ε. Καστοριάς μέχρι την πλατεία Αδελφών Εμμανουήλ (Ντολτσό) – Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα με τη συμμετοχή Στρατιωτικής Μουσικής από ΣΜΣ/Γ’ ΣΣ «Μέγας Αλέξανδρος»  Θεσσαλονίκης και της ΣΜΣ/9 Μ/Π ΤΑΞ «Αδριανούπολη» Κοζάνης, τις Φιλαρμονικές Δήμων Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Φλώρινας, Γρεβενών, Κοζάνης και τη συμμετοχή συλλόγων, ενδεδυμένων με παραδοσιακές φορεσιές.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, η Μαρία Αντωνίου, ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις για το Μακεδονικό Αγώνα, παραβρέθηκε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι.Ν. Αγίου Ευσταθίου στη Δημοτική Ενότητα Μελά, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερβιών και Κοζάνης κ. Παύλου, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου και Καστορίας κ. Καλλινίκου. Επίσης, παραβρέθηκε στο Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Ήρωα Παύλου Μελά, στην Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Παύλου Μελά και την κατάθεση στεφάνων, ενώ περιηγήθηκε στο  Μουσείο του Παύλου Μελά, το σπίτι όπου σκοτώθηκε ο Ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα και στο Κενοτάφιό του.

«120 χρόνια από τον ένδοξο θάνατο του Ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά στα αιματοβαμμένα χώματα της Καστοριάς μας, για τη Μακεδονία μας. Ο Παύλος Μελάς, η λαμπρή αυτή μορφή που καθόρισε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, μετουσιώθηκε στο σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα, στον αντρειωμένο που άναψε τη σπίθα της λευτεριάς και την έκανε φλόγα απελευθέρωσης των εθνικών μας εδαφών. Υποκλινόμαστε με σεβασμό και δέος και αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες Μακεδονομάχους, από κάθε άκρη της ελεύθερης Ελλάδας, που με αυταπάρνηση και γενναιότητα  πολέμησαν για τα εδάφη της Μακεδονίας μας.  Τιμούμε τον άμαχο πληθυσμό, που βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις το Μακεδονικό  Αγώνα. Τιμούμε τους ιερείς και τους δασκάλους του Έθνους, που χωρίς να υπολογίσουν κανένα κόστος κράτησαν άσβεστα το φως της πίστης και τη φλόγα της ελευθερίας. Ύψιστη τιμή και δόξα στον Παύλο Μελά, που με τη θυσία του “υπέγραψε” την ελευθερία της Μακεδονίας και άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του σε ένα από τα πιο λαμπρά και μεγαλειώδη κεφάλαια της ελληνικής ιστορίας», υπογράμμισε η Μαρία Αντωνίου.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury baptism invitations
newage luxury wedding invitations

Most Popular

Recent Comments