Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΗ... «καλή» μέρα απ' το πρωί φαίνεται... Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει...

Η… «καλή» μέρα απ’ το πρωί φαίνεται… Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με  κΕνοτομίες

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Η… «καλή» μέρα απ’ το πρωί φαίνεται… Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με  κΕνοτομίες
 

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι, με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη στο δύσκολο έργο μας. Κάθε πέρσι και καλύτερα λέει ο σοφός λαός και το ρητό καθημερινά επιβεβαιώνεται από τη στάση του Υπουργείου απέναντι στα προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

Έτσι και φέτος έχουμε να αντιμετωπίσουμε:

  • Μισθούς πείνας για όλους τους εκπαιδευτικούς και κυρίως για νεοδιόριστους και αναπληρωτές που τρέχουν στην εσχατιά για να λειτουργήσουν τα σχολεία, μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν προβλήματα στέγασης και επιβίωσης, μιας και το ύψος του  μισθώματος στην καλύτερη περίπτωση ξεπερνά το 1/2 του μισθού τους. 
  • Απειλές και διώξεις εκπαιδευτικών γιατί τόλμησαν να αντισταθούν στην κατηγοριοποίηση των σχολείων μας και στον ευτελισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσω του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας.
  • Άρνηση της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων ύστερα από την παρέλευση της διετίας όπως ορίζει ο νόμος, ακόμα και ύστερα από την δικαίωση των συναδέλφων από το Διοικητικό Εφετείο.
  • 1000 συγχωνεύσεις τμημάτων πανελλαδικά μέσα στο καλοκαίρι. Στοιβάζονται  παιδιά σε 25άρια τμήματα μαζί με παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Παιδιά διώχνονται από το σχολείο της γειτονιάς τους και οι γονείς είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται καθημερινά χιλιόμετρα μακριά.
  • Ύστερα από τη διάλυση των  σχολικών επιτροπών οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι των σχολείων βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί δεν ξέρουν πώς θα καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα για την έναρξη των σχολείων.

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες κι ενώ το ελάχιστο που θα περιμέναμε από τους καθοδηγητές στο παιδαγωγικό μας έργο σχολικούς συμβούλους είναι η κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, ο σεβασμός στον αγώνα που δίνουμε για να διατηρήσουμε τη δημοκρατία και την παιδαγωγική ελευθερία στα σχολεία μας, δυστυχώς  αυτοί επιλέγουν τον ρόλο του αξιολογητή.

Έτσι, στις αρχές της σχολικής χρονιάς  κληθήκαμε να παρακολουθήσουμε  εκπαιδευτικό σεμινάριο , όπου χωρίς να γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα,  έγιναν παρουσιάσεις  διδακτικού σχεδιασμού μαθημάτων, που πραγματοποιήθηκαν  στο πλαίσιο της αξιολόγησης.

Και ρωτάμε:

  • Γιατί δεν επιλέχτηκαν παρουσιάσεις  από μη αξιολογηθέντες  συναδέλφους , οι οποίοι εκπόνησαν εργασίες καλών διδακτικών πρακτικών κατά την περσινή χρονιά; 
  • Γιατί  δίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα της χρονιάς με επιμόρφωση που αφορά τη ‘δαμόκλειο σπάθη’ της αξιολόγησης, που κατηγοριοποιεί τα σχολεία, διχάζει το παιδαγωγικό κλίμα και μπολιάζει τον φόβο  των εκπαιδευτικών;

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,

Χρειαζόμαστε δωρεάν επιμορφώσεις  και όχι τιμωρητικές πρακτικές , που να καλλιεργούν  τη  συλλογικότητα, τη συμπερίληψη, την ενσυναίσθηση σε εμάς και τους μαθητές μας, τους πολίτες που θα διαμορφώσουν τη μελλοντική ζωή του πολύπαθου τόπου μας.

Λέμε ναι στην επιμόρφωση! Είναι κυρίαρχη διεκδίκηση του κλάδου μας. Λέμε όμως όχι σε παραπλανητικές προσκλήσεις που έχουν ως στόχο τον προσηλυτισμό και την ωραιοποίηση μιας διαδικασίας, την οποία δεν φοβόμαστε, φοβόμαστε όμως τις συνέπειές της.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση καταγγέλει αυτές τις πρακτικές.

Απαιτούμε σεβασμό στον αγώνα και στις αγωνίες του κλάδου μας για το δημόσιο σχολείο.

Απαιτούμε σεβασμό στις αποφάσεις του κλάδου μας που βγήκαν μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

Καλούμε το Δ.Σ. του συλλόγου μας να πάρει θέση. Να καταγγείλει τέτοιες πρακτικές. Είναι καιρός να πέσουν οι μάσκες. Μεσοβέζικες λύσεις και “ναι μεν αλλά…” δεν αντιστοιχούν στη σοβαρότητα του αγώνα. Δεν υπάρχει χρόνος για κρυφτούλι και μεθοδεύσεις.  

Η Ανεξάρτητη Κίνηση από την αρχή βγήκε μπροστά και δήλωσε πως:

Δεν θα υποταχτούμε! Γιατί αν υποταχτούμε τώρα, θα ζούμε με την τρομοκρατία των πειθαρχικών σε κάθε μας βήμα!

Δηλώνουμε πως θα κάνουμε όλα όσα οφείλουμε στους μαθητές μας, στις αγωνιζόμενες κι αγωνιζόμενους συναδέλφους μας στο δημόσιο σχολείο, για να νικήσουμε! Και θα νικήσουμε! Όλοι μαζί ενωμένοι! Καλή σχολική χρονιά!


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury baptism invitations
newage luxury wedding invitations

Most Popular

Recent Comments