Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
88η ΔΕΘ
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριά(TikTok) Συνέντευξη τύπου της Μαρίας Αντωνίου για θέματα της επικαιρότητας

(TikTok) Συνέντευξη τύπου της Μαρίας Αντωνίου για θέματα της επικαιρότητας

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Συνέντευξη τύπου της Μαρίας Αντωνίου, βουλευτής ΝΔ Καστοριάς για θέματα της επικαιρότητας

@enimerosou Συνέντευξη τύπου της Μαρίας Αντωνίου, βουλευτής ΝΔ Καστοριάς για θέματα της επικαιρότητας @Maria Antoniou #kastoria ♬ πρωτότυπος ήχος – Enimerosou.gr

Συνέντευξη τύπου της Βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου για όλα τα θέματα επικαιρότητας της Καστοριάς

            Την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου προς ενημέρωση των πολιτών της Π.Ε. Καστοριάς σχετικά με την τρέχουσα επικαιρότητα παραχώρησε, το Σάββατο 31 Αυγούστου, η βουλευτής Καστοριάς ΝΔ Μαρία Αντωνίου.

            Ειδικότερα, η κ. Αντωνίου, αναφέρθηκε στα ακόλουθα θέματα:

  • Στην τηλεδιάσκεψη, που συγκάλεσε με πρωτοβουλία του ο Υπουργός Ανάπτυξης Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, με αντικείμενο το πρόγραμμα ενισχύσεων των γουνοποιητικών  επιχειρήσεων (κύκλος 2β) της Δυτικής Μακεδονίας, θέμα το οποίο είχε αναδείξει η κ. Αντωνίου σε συνάντηση εργασίας που είχε εντός του Ιουλίου με τον Υπουργό. Αναμένεται να ωφεληθούν 120 επιπλέον επιχειρήσεις με ποσά από 10.000€ ως 60.000€.  Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά το Σεπτέμβριο και  η εκταμίευση των ποσών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2024.
  • Στην καταβολή, από τις 03/09/2024, του δώρου Πάσχα του 2024 στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων στον κλάδο της γουνοποιίας, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας.
  • Στη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας την ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσει από τον ΕΛ.ΓΑ. η καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστησαν οι παραγωγοί, μεταξύ των οποίων και της Καστοριάς το 2023 λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, και για τις οποίες έχουν εκδοθεί τα σχετικά πορίσματα.
  •  Στο πρόγραμμα “Απόλλων” που ξεκινά για τη Δυτική Μακεδονία, ένα νέο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού που θα μπορεί να καλύπτει έως και το 50% της οικονομικής ενεργειακής δαπάνης των μελών της Ενεργειακής Κοινότητας (δημοτικά κτίρια, οδοφωτισμός, αντλιοστάσια κ.α.).
  • Στην ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς με έναν επικουρικό  ορθοπαιδικό γιατρό και του Κέντρου Υγείας Καστοριάς με έναν επικουρικό καρδιολόγο, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες και για την ένταξη παιδιάτρου στο ιατρικό δυναμικό της μονάδας.
  • Στην επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στις 6 Σεπτεμβρίου 2024 στην Καστοριά, η οποία και θα παρευρεθεί στα θυρανοίξια της ιστορικής Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μονή Τσούκα), έπειτα από τα έργα αποκατάστασής της προϋπολογισμού 1.200.000€.
  • Στη συνάντηση εργασίας που είχε η κ. Αντωνίου με την Υπουργό Πολιτισμού,  όπου συζήτησαν για το έργο της αξιοποίησης του παλαιού “Ξενία” -του μοναδικού στην Ελλάδα που αξιοποιείται με αυτόν τον τρόπο- ως Μουσείο Βυζαντινού και Μεταβυζαντινού Πολιτισμού.
  • Στην εβδομάδα εκδηλώσεων προς τιμήν των Απόδημων Καστοριανών, που διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, ο Δήμος Καστοριάς και ο Σύλλογος Υποτροφιών Καστοριάς προς τιμήν του Συλλόγου Καστοριέων Νέας Υόρκης “Η Ομόνοια” και του Συλλόγου Φιλοπτώχου της “Ομόνοιας” και παραβρέθηκε η Βουλευτής.

            Η Μαρία Αντωνίου δεν παρέλειψε να επαναλάβει τα θερμά της συγχαρητήρια στους Ολυμπιονίκες «Paris 2024», τους Εθνικούς Προπονητές της Ολυμπιακής Ομάδας Κωπηλασίας για τα μετάλλια που κέρδισαν, καθώς επίσης και στους Ναυτικούς Ομίλους Καστοριάς και Μαυροχωρίου και σε όλους όσοι εργάστηκαν για τις επιτυχίες αυτές.  

            Να σημειωθεί ότι από αύριο 1 Σεπτεμβρίου 2024 μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου 2024, η βουλευτής Καστοριάς θα βρεθεί στο Παρίσι -με την ιδιότητα της Προέδρου της Υποεπιτροπής για Άτομα με Αναπηρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων- όπου θα παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των αθλητριών και των αθλητών της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury baptism invitations
newage luxury wedding invitations

Most Popular

Recent Comments