Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριά«Το δάσος του Δήμου Νεστορίου μεταξύ των δύο επιλέξιμων σε όλη την...

«Το δάσος του Δήμου Νεστορίου μεταξύ των δύο επιλέξιμων σε όλη την Ελλάδα για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο»

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

«Το δάσος του Δήμου Νεστορίου μεταξύ των δύο επιλέξιμων σε όλη την Ελλάδα για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο»
 

Άλλη μια σημαντική εξέλιξη για την προστασία και την αναβάθμιση των δασών της Καστοριάς.

            Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, εγκρίθηκε -μόνο για δύο δήμους σε όλη την Ελλάδα- η διάθεση και κατανομή πίστωσης υπέρ του Δήμου Νεστορίου και του Δήμου Δυτικής Λέσβου, για τη χρηματοδότηση εκπόνησης δασοπονικών μελετών διαχείρισης και μελετών αντιπυρικής προστασίας δημοτικών δασών, στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και αναβάθμιση Δασών 2024».

 Ειδικότερα, για το Δήμο Νεστορίου εγκρίθηκε πίστωση δαπάνης 235.169,17€ για την εκπόνηση δασοπονικών μελετών οι οποίες αφορούν στη διαχείριση δημοτικών δασών, σύμφωνα με τις οδηγίες της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας.

Όπως υπογράμμισε η βουλευτής της Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, «στόχος της κυβέρνησης είναι  η προστασία, ανάδειξη και ανάπτυξη των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας και η αξιοποίηση της συνεχούς προσφοράς τους, τόσο σε επίπεδο αναπτυξιακού σχεδιασμού, όσο και συμβολής στην ανθρώπινη ευημερία και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Ως βουλευτής Καστοριάς -και με την ιδιότητα του Δασολόγου Περιβαλλοντολόγου- θα συνεχίσω να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της ανάδειξης και της προστασίας του δασικού πλούτου και της ποικιλομορφίας της ιδιαίτερης πατρίδας μου της Καστοριάς.»


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury baptism invitations
newage luxury wedding invitations

Most Popular

Recent Comments