Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΗ Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας σε συνεργασία με τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας -...

Η Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας σε συνεργασία με τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας – ED Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργάνωσαν την 18η “Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Η Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας σε συνεργασία με τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας – ED Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργάνωσαν την 18η “Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς” σε συνεργασία με την Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Ε.ΚΑΤ.Ο Φλώρινας και εθελοντές και μέλη του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ)Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας υλοποίησαν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, την 18η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί». Καίριας σημασίας για τη δράση ήταν η πολύτιμη βοήθεια της Τροχαίας Φλώρινας.

Η δράση πραγματοποιείται πανελλαδικά κάθε χρόνο τα τελευταία 18 χρόνια, ταυτόχρονα με την μεγάλη πανευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά και για την προστασία της ζωής όλων και κυρίως των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας. Τουλάχιστον 4000 θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ετησίως αν εξαλειφόταν η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC).

Η ομάδα των 40 εθελοντών/ντριών του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ)Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, μαθητές/τριες των τοπικών σχολικών μονάδων, οι συνεργάτες, και ενεργά μέλη μας, βρέθηκαν στο Rivo All Day Cafe Bar, στο κέντρο της Φλώρινας, ενημερώνοντας τους πολίτες, πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώνουν αλκοόλ και στη συνέχεια να οδηγούν. Στο πλαίσιο αυτό, οι εθελοντές/τριες, παρότρυναν τους πολίτες που διασκέδαζαν να διενεργήσουν ένα “φιλικό” αλκοτέστ.

Πιο συγκεκριμένα, από τα άτομα που βρίσκονταν κατά τη διάρκεια της δράσης στο χώρο, συμφώνησαν να υποβληθούν στο “φιλικό” αλκοτέστ 53 άτομα (31 άνδρες – 22 γυναίκες). Από τους 31 άνδρες, οι 7 βρέθηκαν πάνω από το όριο (άνω του 0.25 στην κλίμακα μονάδων μέτρησης του αλκοτέστ), ενώ παράλληλα από τις 22 γυναίκες, ο αριθμός των αλκοτέστ που ήταν πάνω από το όριο ήταν 0. Το ηλιακό εύρος των συμμετεχόντων ήταν 18 έως 60 ετών για τους άνδρες και από 18 έως 51 ετών για τις γυναίκες.

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αποτύπωσε το αυξημένο ενδιαφέρον για τη μεγάλη ανάγκη που υφίσταται για να διαδοθεί το βασικό μήνυμα της βραδιάς  «όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει: ο οδηγός της παρέας!» γιατί “αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί”, καθώς τα θανατηφόρα τροχαία είναι η βασική αιτία θανάτου των νέων και είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει. Όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσες, πέραν της ενημέρωσης που είχαν, έλαβαν σχετικό ενημερωτικό υλικό καθώς και αναμνηστικά δώρα.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ.) «Πάνος Μυλωνάς», την Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας, τη Διεύθυνση Τροχαίας και συγκεκριμένα τον Υπαρχιφύλακα της Τροχαίας κ. Δημήτρη Στογιαννόπουλο, που διενήργησε τα φιλικά αλκοτέστ αλλά και όλους/όλες τους/τις εθελοντές/ντριες και συμμετέχοντες/ουσες για την πολύτιμη βοήθεια και συμβολή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Οι Νέοι Μπροστά!


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury baptism invitations
newage luxury wedding invitations

Most Popular

Recent Comments