Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
88η ΔΕΘ
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΑπάντηση στο Δελτίο Τύπου του συνδυασμού «Με Ορίζοντα το Μέλλον»

Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του συνδυασμού «Με Ορίζοντα το Μέλλον»

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του συνδυασμού «Με Ορίζοντα το Μέλλον»

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη ενός δελτίο τύπου, το οποίο απεστάλη στα ΜΜΕ από το γραφείο τύπου του συνδυασμού «Με Ορίζοντα το Μέλλον» και επισυνάπτει ένα βίντεο, που δήθεν αποκαλύπτει «την αλήθεια στην αντιπαράθεση Γιαννιτσοπούλου – Λιάση για το θέμα των αποζημιώσεων 2022».

Όταν πρωτοαναφέρθηκε η κ. Γιαννιτσοπούλου στο συγκεκριμένο θέμα, κατά τη διάρκεια της 4ης Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στις 26 Αυγούστου, θεωρήσαμε ότι ήταν ένα στιγμιαίο ατόπημα, μιας και ο πολιτικός της λόγος δεν περιείχε μέχρι τότε τέτοιου είδους ανοίκειες επιθέσεις και δολοφονίες χαρακτήρων.

Η διαστρέβλωση λόγων και προθέσεων του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Ιωάννη Λιάση, όμως, είναι πλέον συνεχής, εξοργιστική και εξόφθαλμη για όποιον μιλάει στοιχειώδη ελληνικά.

Ας απομαγνητοφωνήσουμε, όμως, το απόσπασμα της ομιλίας του Δημάρχου, στο οποίο αναφέρεται η κ. Γιαννιτσοπούλου:

«Επισκεφθήκαμε, επίσης, τον ΕΛΓΑ. Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο ότι υπάρχει μια αδικία στην περιοχή. Για τις χαλαζοπτώσεις του 22 υπήρχε αποζημίωση. Ενώ η χαλαζόπτωση ήταν στον ίδιο βαθμό σε 3 Τοπικές Κοινότητες, η ΤΚ Βεγόρας –και πολύ καλά έγινε– αποζημιώθηκε με 700 ευρώ και η κοινότητα Μανιακίου και Αντιγόνου με 300. Θέσαμε το θέμα στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ τον κ. Λυκουρέντζο και μας είπε να αποστείλουμε το αίτημα –έχουν γίνει οι ενστάσεις- και μας είπε ότι θα το δει πάρα πολύ θετικά».

Τι είπε ο Δήμαρχος Αμυνταίου; Ότι η εκτίμηση για τις ζημίες στη Βεγόρα οδήγησαν ορθά σε αποζημίωση 700 ευρώ, κάτι που θα όφειλε να γίνει και για τις κοινότητες Μανιακίου και Αντιγόνου.

Τι άκουσε ο συνδυασμός της κ. Γιαννιτσοπούλου, που εκφράστηκε δια στόματος της ιδίας αλλά και του Δημοτικού Συμβούλου, κ. Γιώργου Τσιρώνη; Ότι καλώς το Αντίγονο και το Μανιάκι έλαβαν 300 ευρώ, θα πρέπει όμως να τιμωρηθεί η Βεγόρα και να μειωθούν οι δικές της αποζημιώσεις στο ύψος των άλλων δύο.

Η δική μας, μα και η κοινή λογική, υποστηρίζει πως μια τέτοιου είδους αδικία διορθώνεται μόνο προς τα πάνω.

Η λογική της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου, δυστυχώς, θέλει έναν Δήμαρχο που θα συμβιβάζεται και που δεν θ’ αγωνίζεται, με όποιον σύννομο τρόπο μπορεί,  για τα δικαιώματα όλων των δημοτών.

Ας είμαστε λίγο σοβαροί. Κανένας Δήμαρχος, κανενός Δήμου της χώρας, δεν εισηγείται μειώσεις αποζημιώσεων για τους δημότες του.

Η δια ζώσης συνάντηση του κ. Λιάση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας το προσωπικό ενδιαφέρον και την αγωνία του για το σύνολο των αγροτών του Δήμου.

Ελπίζουμε η συγκεκριμένη τακτική της Μείζονος Αντιπολίτευσης να αποτελεί μια σύντομη παρένθεση και η πολιτική αντιπαράθεση να μην εξοκείλει σε περίεργα και σκοτεινά μονοπάτια.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury baptism invitations
newage luxury wedding invitations

Most Popular

Recent Comments