Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
88η ΔΕΘ
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΔράσεις του Ιουλίου στο πλαίσιο του Σχεδίου Αλληλεγγύης Πολιτιστικές Διαδρομές του ΟΕΝΕΦ!

Δράσεις του Ιουλίου στο πλαίσιο του Σχεδίου Αλληλεγγύης Πολιτιστικές Διαδρομές του ΟΕΝΕΦ!

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Δράσεις του Ιουλίου στο πλαίσιο του Σχεδίου Αλληλεγγύης Πολιτιστικές Διαδρομές του ΟΕΝΕΦ!

H ομάδα  έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, υποδέχτηκαν στο youth center του ΟΕΝΕΦ, σε ένα πλούσιο διήμερο δράσεων,  μαθητές/τριες Δημοτικού από 6 έως 8 χρονών στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Αλληλεγγύης, με τίτλο:                             «Πολιτιστικές διαδρομές Φλώρινας – Florina’s Cultural Routes (FloCultuR)».

Το πρόγραμμα για τον μήνα Ιούλιο διαμορφώθηκε ως εξής:

Την Τετάρτη 24/07 πραγματοποιήθηκε το workshop του Σχεδίου, που αφορούσε σε δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά καθώς και προβολή βίντεο σχετικά με την ιστορία των Μουσείων. Στη συνάντηση αυτή είδαμε μεγάλα μουσεία της Ευρώπης όπως το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι και περιηγηθήκαμε μέσα σε αυτα, συζητήσαμε και ζωγραφίσαμε για τα σύγχρονα μουσεία της εποχής μας και λύσαμε απορίες μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση. 

Την Πέμπτη 25/07, υλοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή, με παράλληλη μελέτη πεδίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου, παίξαμε παιχνίδια μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες/ουσες ήρθαν σε επαφή με την αρχαία ιστορία ενώ παράλληλα ψυχαγωγήθηκαν μέσω παιχνιδιών και δραστηριοτήτων με τον καλύτερο τρόπο. Την ίδια μέρα και έπειτα από την εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο, υλοποιήθηκε καλλιτεχνικό εργαστήρι με τίτλο: «Αρχαιολόγοι εν δράσει». Εμπνευσμένο από το workshop και την περιήγηση στο Μουσείο, τα παιδιά αξιοποίησαν τον πηλό με σκοπό να δημιουργήσουν όσα έμαθαν – βίωσαν σε προηγούμενες συναντήσεις και ταυτόχρονα, παρουσίασαν τα δικά τους έργα στους συνομηλίκους τους, ενισχύοντας το αίσθημα αυτοπεποίθησης, δημιουργικότητας και αυτενέργειάς τους. Δημιούργησαν εργαλεία, κοσμήματα και πήλινα αγγεία όπως αυτά που παρατήρησαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Συνεχίζουμε  δυναμικά τις δράσεις και για τον Αύγουστο στο πλαίσιο του Σχεδίου “FloCultuR” για μαθητές/τριες Δημοτικού, ηλικίας 6 έως 8 ετών.

Συγκεκριμένα για τον μήνα Αύγουστο θα πραγματοποιηθούν τρεις δράσεις αφιερωμένες στη Σύγχρονη Τέχνη. Θα γνωρίσουμε μουσεία σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης ανά την Ευρώπη μέσω του workshop και της χρήσης των ΤΠΕ, θα επισκεφτούμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας ενώ στο καλλιτεχνικό εργαστήρι, οι συμμετέχοντες/ουσες θα δημιουργήσουν τα δικά τους προσωπικά έργα βασισμένα στην εμπειρία που θα αποκτήσουν από την συμμετοχή τους στις προηγούμενες δράσεις (βιωματική μάθηση).

Το Σχέδιο Αλληλεγγύης με τίτλο: «Πολιτιστικές διαδρομές Φλώρινας – Florina’s Cultural Routes (FloCultuR) » αποτελεί ένα Έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, με φορέα υποστήριξης το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και φορέα υλοποίησης τον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ).

Μείνετε Συντονισμένοι!  Follow us on social media!

Οι Νέοι Μπροστά


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury baptism invitations
newage luxury wedding invitations

Most Popular

Recent Comments