Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΟ ΟΕΝΕΦ υλοποίησε 2 προγράμματα νεανικής κινητικότητας με Ιρλανδικούς οργανισμούς νεολαίας στη...

Ο ΟΕΝΕΦ υλοποίησε 2 προγράμματα νεανικής κινητικότητας με Ιρλανδικούς οργανισμούς νεολαίας στη Φλώρινα

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ο ΟΕΝΕΦ υλοποίησε 2 προγράμματα νεανικής κινητικότητας με Ιρλανδικούς οργανισμούς νεολαίας στη Φλώρινα

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας, για 9η συνεχόμενη χρονιά, είχε τη χαρά να φιλοξενήσει δύο πολυπληθείς αποστολές νέων Ιρλανδών από το Tipperary και το Δουβλίνο της Ιρλανδίας κατά την περίοδο 26 Ιουνίου με 10 Ιουλίου στην πόλη της Φλώρινας, μέσω προγράμματος νεανικής κινητικότητας (youth exchange) του Erasmus+.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με τον οργανισμό νεολαίας Bradog Regional Youth Service Dublin, υλοποιήθηκε πρόγραμμα ανταλλαγής νέων ηλικίας 16-17 ετών, με 20 συμμετέχοντες/ουσες από το Δουβλίνο της Ιρλανδίας που φιλοξενήθηκαν στη Φλώρινα από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου 2024. Η ανταλλαγή νέων αφορούσε στη νεανική ενδυνάμωση, συμπερίληψη και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Συγχρόνως, δόθηκε η ευκαιρία σε ακόμα 20 νέους/ες από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του προγράμματος και έπειτα, να ακολουθήσουν το δεύτερο σκέλος του προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 15-23 Αυγούστου στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Έπειτα, σε συνεργασία με τον οργανισμό νεολαίας YouthWork Ireland Tipperary, υλοποιήθηκε στη Φλώρινα από τις 3 έως τις 10 Ιουλίου 2024, πρόγραμμα ανταλλαγής νέων ηλικίας 14-16 ετών, με 23 συμμετέχοντες/ουσες από το Tipperary της Ιρλανδίας και αφορούσε στη ψηφιακή ενδυνάμωση της νεολαίας, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο πως μπορούν οι νέοι/ες να σχεδιάσουν τη δική τους καμπάνια ευαισθητοποίησης για κοινωνικά θέματα που τους απασχολούν. Παράλληλα, δόθηκε επίσης η ευκαιρία συμμετοχής σε 23 νέους/νέες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι/ες πρόκειται να ακολουθήσουν το δεύτερο σκέλος του προγράμματος στο Tipperary, από 18-25 Αυγούστου 2024.

Τα δύο προγράμματα που υλοποιήθηκαν από τους εθελοντές youth workers, μέλη του ΟΕΝΕΦ και στελέχη της ομάδας έργου περιείχαν επιτόπιες επισκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος της ΠΕ Φλώρινας, τουριστικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις σε υποδομές της περιοχής, αλλά και παιδαγωγικές δραστηριότητες στο χώρο του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Φλώρινας και τη Διεύθυνση του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας για την παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του, αλλά και τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της πόλης που υποδέχτηκαν με θέρμη τους νεαρούς επισκέπτες.

Ο ΟΕΝΕΦ συνεχίζει σταθερά να υποστηρίζει νεανικές δράσεις και να δίνει ευκαιρίες εκπαίδευσης και κινητικότητας.  Μείνετε συντονισμένες/οι για τις δράσεις μας!

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY 

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή: https://shorturl.at/lyOR3

Οι Νέοι Μπροστά!


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury baptism invitations
newage luxury wedding invitations

Most Popular

Recent Comments