Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
88η ΔΕΘ
changer z φράγμα περδίκκα , Εορδαίας
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΜήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των...

Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της διακίνησής τους.

Το σημερινό μήνυμα μοιάζει αυτονόητο, μα σε εποχές όπου οι απαιτήσεις και οι δυσκολίες πολλαπλασιάζονται και οι νέοι μας βρίσκονται συνεχώς μπροστά σε μικρά ή μεγάλα αδιέξοδα, τα αυτονόητα αποκτούν ξεχωριστή αξία.

Κάθε φορά που αναφερόμαστε στη μάστιγα των ναρκωτικών οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι και να επισημαίνουμε, σε κάθε τόνο, πως καμία ιστορία που έχει στο κέντρο της δραστικές ουσίες που μουδιάζουν ή νεκρώνουν το σώμα μας, δεν έχει ευχάριστο τέλος.

Τα ναρκωτικά μπορεί να προσφέρουν στον χρήστη μια σύντομη ευδαιμονική ψευδαίσθηση, έχοντας συνήθως μυοχαλαρωτικές και αναλγητικές ιδιότητες, αλλά μετά από λίγο δημιουργούν μυριάδες παρενέργειες, όπως βραδυκαρδίες, κατάθλιψη, υπόταση, διαβήτη, διπλωπία, αποπροσανατολισμό, ζαλάδα, δυσαρθρία, λιποθυμία, άπνοια, κώμα και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Οι νέοι που θα μπλεχτούν στα δίχτυα της πιο θανατηφόρας απειλής, μετατρέπονται σταδιακά από ανθός της κοινωνίας και το πιο δραστήριο και δημιουργικό κύτταρό της, σε ανθρώπους με ανώφελα ουτοπικά και φαντασιακά συμπτώματα, που αποστασιοποιούνται από το περιβάλλον στο οποίο διαβιούν.

Όσο εύκολος μπορεί να είναι ο δρόμος της εξάρτησης, συνήθως προς απόκτηση εμπειριών, τόσο δύσκολος και δαιδαλώδης είναι ο δρόμος της απεξάρτησης και της επιστροφής.

Δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για ένα θέμα που βρίσκεται για χρόνια στο κέντρο μιας ζοφερής, αλλά απόλυτα υπαρκτής πραγματικότητας. Είναι χρέος όλων μας να δώσουμε τη μάχη, με οδηγό τη γνώση και να παρέχουμε διεξόδους που θα κρατήσουν τους νέους μακριά από τις εξαρτησιογόνες ουσίες, όπως είναι ο αθλητισμός, η μουσική και κάθε άλλη δημιουργική απασχόληση.

Ο ακήρυχτος αυτός πόλεμος με τα ολοένα και περισσότερα θύματα, πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό. 

Η Δημοτική Αρχή, αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος, έχει αναλάβει μια σειρά από δράσεις ενάντια στα ναρκωτικά. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την εφαρμογή Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της Μαθητικής Νεολαίας του Δήμου αλλά και των γονέων, για θέματα κοινωνικής παθογένειας στα οποία κεντρικό ρόλο έχουν τα ναρκωτικά.

Τα νοήματα και τα οράματα της ζωής δεν βρίσκονται σε σκόνες, ούτε και κρύβονται σε σύριγγες. Ας μείνουμε όλοι μακριά από ουσίες που ευθέως απειλούν το ανεκτίμητο δώρο της ζωής.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations
CILIA KARTALI, PAPAZO & LEO
Οι Καζούλης,Γιοκαρίνης,Ζιώγαλας,Παπαδόπουλος μας προσκαλούν στη Πολυκάρπη!
Χαρά Βέρρα 8 Ιουλίου στον Λιμναίο Οικισμό στο Δισπηλιό

Most Popular

Recent Comments