Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
changer z φράγμα περδίκκα , Εορδαίας
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΟι πρώτες δράσεις του Σχεδίου Αλληλεγγύης FloCultuR του ΟΕΝΕΦ!

Οι πρώτες δράσεις του Σχεδίου Αλληλεγγύης FloCultuR του ΟΕΝΕΦ!

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Οι πρώτες δράσεις του Σχεδίου Αλληλεγγύης FloCultuR του ΟΕΝΕΦ!

Τα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, υποδέχτηκαν στο youth center του ΟΕΝΕΦ, σε ένα πλούσιο τριήμερο δράσεων, μαθητές/τριες Δημοτικού από 6 έως 8 χρονών στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Αλληλεγγύης, με τίτλο: «Πολιτιστικές διαδρομές Φλώρινας – Florina’s Cultural Routes (FloCultuR)».

Το πρόγραμμα για τον μήνα Ιούνιο διαμορφώθηκε ως εξής: Το Σάββατο 01/06 πραγματοποιήθηκε το πρώτο workshop του Σχεδίου, που αφορούσε σε δραστηριότητες και παιχνίδια γνωριμίας καθώς και προβολή βίντεο σχετικά με την Νεολιθική Εποχή και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Την Κυριακή 02/06 υλοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή, με παράλληλη μελέτη πεδίου στον Νεολιθικό Λιμναίο Οικισμό στο Δισπηλιό της Καστοριάς, ενώ συγχρόνως επισκεφθήκαμε και το Ενυδρείο Καστοριάς.

Τέλος, το Σάββατο 08/06 υλοποιήθηκε καλλιτεχνικό εργαστήρι με τίτλο: “Κατασκευάζοντας με πρώτες ύλες”. Εμπνευσμένο από την προηγούμενη συνάντηση της Ομάδας καθώς και από την επιτόπια επίσκεψη στη Καστοριά, τα παιδιά αξιοποίησαν πρώτες ύλες όπως πηλό, ξύλα και άχυρα, κατασκεύασαν και δημιούργησαν όσα είδαν, βίωσαν και έμαθαν σε προηγούμενες συναντήσεις και παράλληλα, παρουσίασαν τα δικά τους δημιουργήματα στους συνομηλίκους τους, ενισχύοντας το αίσθημα αυτοπεποίθησης, δημιουργικότητας και αυτενέργειάς τους.

Ακολουθούν και άλλες δράσεις για μαθητές/τριες Δημοτικού, ηλικίας 6 έως 8 ετών. Συγκεκριμένα για τον μήνα Ιούλιο θα υλοποιηθούν τρεις δράσεις αφιερωμένες στην αρχαία ιστορία. Θα γνωρίσουμε αρχαιολογικά μουσεία ανά την Ευρώπη μέσω του workshop και της χρήσης των ΤΠΕ, θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας, ενώ στο καλλιτεχνικό εργαστήρι με τίτλο “Αρχαιολόγοι εν δράσει”, οι συμμετέχοντες/ουσες θα δημιουργήσουν τα δικά τους προσωπικά έργα βασισμένα στην εμπειρία που κατέκτησαν από τις προηγούμενες δράσεις (βιωματική μάθηση).

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Σοφία Λεωνίδου για την φωτογραφική κάλυψη των δράσεων του Σχεδίου!

Το Σχέδιο Αλληλεγγύης με τίτλο: «Πολιτιστικές διαδρομές Φλώρινας – Florina’s Cultural Routes (FloCultuR)» αποτελεί ένα Έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, με φορέα υποστήριξης το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και φορέα υλοποίησης τον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ).

Οι Νέοι Μπροστά!


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments