Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
changer z φράγμα περδίκκα , Εορδαίας
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΣυνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας

Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας

📌 Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας

☑ Συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Φλώρινας, με θέματα που αφορούν τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου έτους 2024.

☑ Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης και πραγματοποιήθηκε στη νέα αίθουσα Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας.

☑ Κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και αξιολογήθηκε η ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων και εθελοντικών ομάδων στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών που προκαλούνται από δασικές πυρκαγιές. Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των φορέων ενημερώθηκαν για τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και τις δράσεις που ολοκλήρωσαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη όπως:

1. η τοποθέτηση εκ νέου τριών (3) νέων δεξαμενών υδροληψίας πυροσβεστικών οχημάτων σε σημεία που υπέδειξε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας,

2. ο προληπτικός καθαρισμός του δασικού δημοτικού οδικού δικτύου από κλαδιά και δέντρα,

3. η εκτέλεση εργασιών αντιπυρικής προστασίας στα περιαστικά δάση του λόφου Αγίου Παντελεήμονα και του υψώματος 1033,

4. η συντήρηση και βελτίωση βατότητας του δασικού δημοτικού οδικού δικτύου για την ασφαλή διάβαση των πυροσβεστικών οχημάτων,

5. η χρήση νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και εποπτείας δασικών εκτάσεων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας,

6. η ενεργοποίηση της νέας υδροφόρας χωρητικότητας 10.000 κβ για την υποστήριξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,

7. η επάνδρωση του Πυροσβεστικού οχήματος του Δήμου Φλώρινας από μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας,

8. η κινητοποίηση και συντονισμός Εθελοντικών Οργανώσεων για δράσεις επιτήρησης δασικών εκτάσεων,

9. η επικαιροποίηση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με κωδική ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ” και

10. οι ενέργειες για την εφαρμογή του κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων.

☑ Επίσης, όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων συμμετείχαν στη συζήτηση καταθέτοντας εύστοχες και χρήσιμες παρατηρήσεις σε ότι αφορά το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για τη διασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού επιπέδου ετοιμότητας άμεσης επέμβασης και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από την εκδήλωση πυρκαγιών στον Δήμο Φλώρινας.

☑ Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ως τακτικά μέλη ή προσκεκλημένοι ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. κ. Δημήτριος Θεοφανίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Λάζαρος Αντωνιάδης, ο Αντιδήμαρχος της Δ/νσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνος Ρόζας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Ιωακειμίδης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, εκπρόσωπος του Ελληνικού Στρατού, η Προϊστάμενη της Δ/νσης Δασών Φλώρινας κα Σοφία Γλούφτση, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτριος Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας κ. Παναγιώτης Κοϊδης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας κ. Αντώνιος Καραϊσκάκης και ο Αναπλ. Προϊστάμενος του Αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας κ. Δανιήλ Στεφανόπουλος.

Δήμος ΦλώριναςΣυνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου ΦλώριναςΔήμος Φλώρινας


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments