Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
88η ΔΕΘ
changer z φράγμα περδίκκα , Εορδαίας
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΜήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος όφειλε να είναι μια ημέρα χαράς, μια γιορτή που θα υμνεί την ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο. Δυστυχώς, χρόνο με το χρόνο, συνεχίζει όλο και πιο πολύ να υπογραμμίζει μια ζοφερή πραγματικότητα.

Το θέμα της φετινής ημέρας «Η Γη μας, το μέλλον μας», τονίζει τη σημασία της αποκατάστασης της γης, της καταπολέμησης της ερημοποίησης και της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας στην ξηρασία.

Ο Δήμος Αμυνταίου έχει την τύχη να διαθέτει εξαιρετικό φυσικό κάλλος. Οι καθαρές μας λίμνες και τα κατάφυτα δάση μας, αποτελούν πόλους έλξης για τους φυσιολάτρες. Είναι χρέος όλων μας, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής κα οικολογικής συνείδησης, σε μια προσπάθεια ανατροπής των δεδομένων και ολικής αντιστροφής της σημερινής δυσοίωνης πορείας προς την καταστροφή.

Η Δημοτική Αρχή, έχει ως προτεραιότητα την προώθηση πολιτικών φιλικών προς το περιβάλλον, καινοτόμων σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, την αναβάθμιση του πρασίνου, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τη μείωση των απορριμμάτων, κάτι που αποδεικνύει καθημερινά, με μια σειρά από δράσεις και συμμετοχές σε πρωτοπόρα προγράμματα.

Η  ολική αντικατάσταση του οδοφωτισμού με λαμπτήρες τύπου LED και η ένταξη στη Διεθνή πρωτοβουλία του Ακαδημαϊκού κόμβου του ΟΗΕ σε συνεργασία με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  που αφορά δενδροφυτεύσεις εκατοντάδων δέντρων σε όλη την έκταση του Δήμου, είναι τα πρώτα δείγματα των στρατηγικών της επιλογών σε θέματα περιβάλλοντος.

Με τη συνεργασία φορέων και οργανώσεων που αναπτύσσουν εθελοντική δράση, αποσκοπούμε στην ευαισθητοποίηση των δημοτών, ελπίζοντας σε μια συλλογική προσπάθεια με μοναδικό στόχο την διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος, που είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον της ανθρωπότητας στον πλανήτη Γη.

Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τον διανύσουμε μέχρι τέλους.

Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι καθοριστικός δείκτης Πολιτισμού, αλλά και αυτονόητος σεβασμός στις γενιές που ακολουθούν.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations
CILIA KARTALI, PAPAZO & LEO
Οι Καζούλης,Γιοκαρίνης,Ζιώγαλας,Παπαδόπουλος μας προσκαλούν στη Πολυκάρπη!

Most Popular

Recent Comments