Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΠανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής εμβαθύνουν τη συνεργασία τους.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής εμβαθύνουν τη συνεργασία τους.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής εμβαθύνουν τη συνεργασία τους.

Το άριστο κλίμα συνεργασίας και συμπόρευσης μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, επισφράγισε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων στο διεπιστημονικό πεδίο της Μαιευτικής και της σύγχρονης Ιατρικής Τεχνολογίας.

Το Μνημόνιο υπεγράφη στην Πρυτανεία του ΠΑΔΑ από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητή κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητή κ. Παναγιώτη Ε. Καλδή, οι οποίοι υπογράμμισαν την πρόθεσή τους για ενδυνάμωση της μεταξύ τους συνεργασίας, ώσμωσης και δικτύωσης σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο, για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα, με σκοπό την προαγωγή των ερευνητικών αποτελεσμάτων και της καινοτομίας προς όφελος της ανάπτυξης και των δύο Ιδρυμάτων.

 Η συγκεκριμένη σύμπραξη στοχεύει στη διεξαγωγή έρευνας  σχετικά με την πρόγνωση περιγεννητικής ψυχικής νόσου μέσω εφαρμογής σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας και συμπεριλαμβάνει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ερευνητικών δράσεων από κοινού καθώς και στο δανεισμό και τη χρήση ερευνητικού εξοπλισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων εργαστηρίων.

Πριν την υπογραφή του Μνημονίου, πραγματοποιήθηκε συζήτηση, όπου μεταξύ άλλων παρουσιάσθηκαν οι στόχοι του εν λόγω Μνημονίου, στην οποία συμμετείχαν από πλευράς ΠΑΔΑ η Πρόεδρος του Τμήματος Μαιευτικής, Καθηγήτρια κ. Κλεάνθη Γουρουντή, η Διευθύντρια του Ερευνητικού «Εργαστηρίου Μαιευτικής Φροντίδας κατά την Κύηση και τη Λοχεία – Μητρικός Θηλασμός – Ε.Μ.Φ.Κ. και Λ.-Μ.Θ.», Καθηγήτρια κ. Μαρία Δάγλα, ο Διευθυντής του «Εργαστηρίου Επεξεργασίας Ιατρικού Σήματος και Εικόνας – ΕΙΣΕ» του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής, Αν. Καθηγητής κ. Σπύρος Κωστόπουλοςκαι η Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Μαιευτικής κ. Ευαγγελία Αντωνίου, η οποία αναλαμβάνει την υλοποίηση της παρούσας συνεργασίας από πλευράς ΠΑΔΑ από κοινού με την Καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής κ. Αικατερίνη Σκουρολιάκου.

Ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής κ. Παντελής Αγγελίδης, σχετικά με το υπογραφέν Μνημόνιο ανέφερε ότι έρχεται να επικυρώσει την προϋπάρχουσα συνεργασία του Εργαστηρίου Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Ψηφιακής Υγείας η οποία χαρακτηρίζεται από δυναμική, ποιότητα και εξαιρετικές προοπτικές. Η εξωστρέφεια, περιλαμβανομένης της συνεργασίας με εργαστήρια  Ιδρυμάτων της χώρας μας που είναι συμπληρωματικά στην έρευνά μας, αποτελεί βασική προτεραιότητας της στρατηγικής μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Μνημόνιο υπογράφηκε στο ανώτερο επίπεδο των δύο Ιδρυμάτων και είμαστε βέβαιοι ότι οι καρποί αυτού του Μνημονίου θα είναι σύντομα ορατοί σε όλα τα μέλη των ακαδημαϊκών κοινοτήτων των δύο Ιδρυμάτων και πέρα απ’ αυτά.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας την υλοποίηση της παρούσας συνεργασίας αναλαμβάνουν για το Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Ψηφιακής Υγείας ο Αν. Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής κ. Μάρκος Τσίπουρας, η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Μαιευτικής  κ. Μαρία Τζητηρίδου, η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Μαιευτικής κ. Ειρήνη Οροβού και το μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων και μέλος του Εργαστηρίου Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Ψηφιακής Υγείας κ. Χρήστος Όροβας.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury baptism invitations
newage luxury wedding invitations

Most Popular

Recent Comments