Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
88η ΔΕΘ
changer z φράγμα περδίκκα , Εορδαίας
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΟλοκλήρωση του Εκπαιδευτικού προγράμματος, με τίτλο «Κατάρτιση-Συμβουλευτική και καθοδήγηση για την επιχειρηματικότητα...

Ολοκλήρωση του Εκπαιδευτικού προγράμματος, με τίτλο «Κατάρτιση-Συμβουλευτική και καθοδήγηση για την επιχειρηματικότητα και την κυκλική ανάπτυξη στον τουρισμό.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ολοκλήρωση του Εκπαιδευτικού προγράμματος, με τίτλο «Κατάρτιση-Συμβουλευτική και καθοδήγηση για την επιχειρηματικότητα και την κυκλική ανάπτυξη στον τουρισμό.

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Κατάρτιση –Συμβουλευτική και καθοδήγηση για την επιχειρηματικότητα και την κυκλική ανάπτυξη στον τουρισμό, διάρκειας 80 ωρών. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε διαδικτυακά από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας, φορέα υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Ecotours και το παρακολούθησαν στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου και συναφών δραστηριοτήτων.

Η κατάρτιση των επιχειρηματιών εστίασε σε τρεις βασικούς άξονες που ορίστηκαν από το πρόγραμμα και αφορούσαν τα εξής θεματικά/γνωστικά αντικείμενα: Επιχειρηματική Ανάπτυξη (Business Development), Ψηφιοποίηση τω υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων (Digitalization) και Βιώσιμο (Sustainable) Branding.

Βασική επιδίωξη και στόχος του προγράμματος κατάρτισης ήταν η παροχή γνώσεων σε θέματα επιχειρησιακής οργάνωσης όπως η διαχείριση σύγχρονων μεθόδων οικονομικής ανάλυσης, η χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων καθημερινής λειτουργίας και προβολής μιας επιχείρησης, το βιώσιμο branding σε συνδυασμό με δράσεις  θετικού περιβαλλοντικού πρόσημου αλλά και η παροχή εξατομικευμένων συμβουλών και καθοδήγησης, ώστε οι μικρές επιχειρήσεις να βελτιώσουν το γνωστικό τους αντικείμενο και να μπορούν να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης τουριστικής αγοράς.

Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, απολογιστική συνάντηση μεταξύ του Επιστημονικά Υπευθύνου του Έργου, μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητή κ. Γεωργίου Ιορδανίδη και των ακαδημαϊκών υπευθύνων των βασικών ενοτήτων κατάρτισης καθηγητών και καθηγητριών του Ιδρύματος κ. Σταματίου Κώντσα, κ. Στέλλας Δεσπούδη, κ. Ιωάννη Σινάτκα και κ. Ασπασίας Βλάχβεη με την κ. Βασιλική Βάντα, projectmanager και κ. Λιάνα Παπατέρπου, υπεύθυνη επικοινωνίας & δημοσιότητας του προγράμματος, στελέχη της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας. Στόχος της συνάντησης ήταν να αποτυπωθούν με σαφήνεια τα αποτελέσματα της κατάρτισης, να αξιολογηθούν τυχόν αδυναμίες και να αναδειχθούν τα αποτελέσματα και οι εντυπώσεις των επιχειρήσεων που συμμετείχαν, όπως προέκυψαν από τη συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου αξιολόγησης αλλά και των δια ζώσης επικοινωνίας με τις επιχειρήσεις.Επιβεβαιώθηκε, επίσης, το άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ των στελεχών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και των στελεχών της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας που μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα και άλλων μελλοντικών συνεργασιών στον τομέα της κατάρτισηςστελεχών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

image1Συνοψίζοντας, τίθεται ως τίτλος του προγράμματος αυτού αλλά και ως κίνητρο για τις επόμενες δράσεις το απόσπασμα λόγου στελέχους επιχείρησης που ήταν αποδέκτης του προγράμματος κατάρτισης:«…εάν είχα παρακολουθήσει αυτό το πρόγραμμα όταν ξεκίνησα την επιχείρησή μου λίγα χρόνια πριν, τότε είναι σίγουρο ότι θα είχα αποφύγει πολλά λάθη και αστοχίες…».


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations
CILIA KARTALI, PAPAZO & LEO
Οι Καζούλης,Γιοκαρίνης,Ζιώγαλας,Παπαδόπουλος μας προσκαλούν στη Πολυκάρπη!
Χαρά Βέρρα 8 Ιουλίου στον Λιμναίο Οικισμό στο Δισπηλιό

Most Popular

Recent Comments