Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΑνοιχτές συναντήσεις στη Βόρεια Πίνδο στις 9 - 10 Απριλίου 2024, στο...

Ανοιχτές συναντήσεις στη Βόρεια Πίνδο στις 9 – 10 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο του  Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE ARCPROM

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ανοιχτές συναντήσεις στη Βόρεια Πίνδο στις 9 – 10 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο του  Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE ARCPROM

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου του ΟΦΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE ARCPROM, διοργανώνουν δύο συναντήσεις με θέμα «Οι πιστοποιήσεις προϊόντων φιλικών προς την αρκούδα». Η πιστοποίηση τέτοιου είδους προϊόντων μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, στην προώθηση της τοπικής πολιτιστικής ταυτότητας, στην επιβολή υψηλών προτύπων ποιότητας στα προϊόντα και τις υπηρεσίες ενός τόπου και, τελικά, στη βιώσιμη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 10 Απριλίου 2024 και αφορούν στην προώθηση καινοτόμων λύσεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Πίνδου, μέσα από νέες συνέργειες και συνεργασίες που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας της τοπικής κοινότητας.

Την πρώτη μέρα, Τρίτη 9 Απριλίου 2024, ώρα 11:00 – 13:00, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης Ασπραγγέλων, η 5η συνεδρίαση της «Πλατφόρμας Συνύπαρξης Τοπικών Κοινωνιών-Αρκούδας». Η Πλατφόρμα συγκροτείται από εκπροσώπους τοπικών φορέων, οργανώσεων και άλλων ενδιαφερομένων μερών που σχετίζονται με την παρουσία της αρκούδας στην περιοχή και την τοπική οικονομία[1]. Στη συνεδρίαση θα εξεταστούν οιδυνατότητες τοπικής ανάπτυξης με αναφορά στην παρουσία της αρκούδας στην περιοχή.

Την δεύτερη μέρα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, ώρα 19:00 – 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο καφέ μπαρ «Διψασμένη Αρκούδα» στο Μονοδένδρι, ανοιχτή ενημέρωση και συζήτηση με την τοπική κοινότητα για τις πιστοποιήσεις προϊόντων φιλικών προς την αρκούδα. Στην συνάντηση θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από την Ελλάδα και από άλλες περιοχές της Ευρώπης και θα ακολουθήσει συζήτηση που θα συμβάλουν εξειδικευμένοι επιστήμονες από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας.

Σε αυτό εδώ τον σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση της πρώτης μέρα διαδικτυακά.

Σε αυτό εδώ τον σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση της δεύτερης μέρα διαδικτυακά.

Ανυπομονούμε να σας δούμε στις εκδηλώσεις μας και να συνεχίσουμε αυτήν την εποικοδομητική συνεργασία για τη βελτίωση της ζωής στην ορεινή Ελλάδα.

  • Για να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εδώ.
  • Για τα τελευταία νέα από τις δράσεις, μπορείτε να ακολουθήστε την επίσημη σελίδα του προγράμματος στο Facebook.
  • Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Δρ. Γιώργο Χατζηνάκο (Καλλιστώ), μέσω e-mail ([email protected]).

[1] Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου/ΟΦΥΠΕΚΑ, Διευθύνσεις Δασών και Δασαρχεία, Περιφέρεια, Δήμοι, γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και άλλοι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και Σύλλογοι/Συνεταιρισμοί, Κυνηγετικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, Αναπτυξιακές Εταιρείες και Επιμελητήρια, Ερευνητικά Ιδρύματα και Πανεπιστήμια, κάτοικοι της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και άλλοι περιβαλλοντικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς, σωματεία και οργανώσεις.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments