Από την εισήγησή μου κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού για την “Κύρωση τροποποιήσεων του Καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού
Από την εισήγησή μου κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού για την “Κύρωση τροποποιήσεων του Καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και των κανόνων χρηματοδότησης αυτού” στη σημερινή Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.
Οι προς κύρωση τροποποιήσεις αποτελούν δομικές παρεμβάσεις που αναπροσαρμόζουν πλήρως το προφίλ του Οργανισμού και επανακαθορίζουν τις συνιστώσες λειτουργίας του και ταυτόχρονα την τουριστική πολιτική της Ελλάδας σε ένα διεθνώς ανταγωνιστικό πεδίο δράσης.
Η ψήφισή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αποκτά ειδικό βάρος, καθώς σηματοδοτεί και επαναπροσδιορίζει το ρόλο της χώρας μας ως κράτους-μέλους του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (θέση που κατέχει επαξίως από το 1972) και ταυτόχρονα ενσωματώνει στο εθνικό δίκαιο ουσιαστικές ρυθμίσεις που αφορούν και στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και καθιστούν παγκοσμίως γνωστό το ισχυρό brand “Ελλάδα- εξαιρετικός τουριστικός προορισμός”.
Η θετική μας ψήφος για το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί πράξη πολιτικής υπευθυνότητας, καθώς αυτό το σχέδιο νόμου υπηρετεί τον πυρήνα της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης, δύο θεμελιωδών πυλώνων του κυβερνητικού έργου της Νέας Δημοκρατίας για την τρέχουσα περίοδο διακυβέρνησης.
Η χώρα μας χτίζει με συνέπεια και συνέχεια τη θέση της στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι και την ισχύ της στους διεθνείς Οργανισμούς. Και σε αυτές τις δομικές ΑΛΛΑΓΕΣ, η δική μας απάντηση πρέπει να είναι: ναι, ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΡΑ!