Κόμβος Καινοτομίας Υδρογόνου (H2)
Την ίδρυση και ανάπτυξη κόμβου καινοτομίας για το υδρογόνο (H2) και πράσινων ενεργειακών τεχνολογιών και τεχνολογιών περιβάλλοντος, προανήγγελλε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.
Μιλώντας σε συνέδριο για το Υδρογόνο και την προοπτική του στη Δυτική Μακεδονία, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο όραμά του για την πιο πράσινη περιφέρεια, βασισμένη στη μεταφορά και ανάπτυξη τεχνογνωσίας, δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές. Στη συνέχεια, οι εφαρμογές στην πράξη των τεχνολογιών αυτών με έμφαση στο πράσινο υδρογόνο, τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας, θα σηματοδοτήσουν ένα νέο περιβάλλον για την ανάπτυξη της νέας οικονομίας στη Δυτική Μακεδονία.
Προς την κατεύθυνση αυτή, τόνισε ο κ. Κασαπίδης, εκτός από την πρόταση του «Λευκού Δράκου» που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των μεγάλων ενεργειακών ομίλων της χώρας και της Ευρώπης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρόκειται να αποκτήσει σύντομα ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα υδρογόνου.
Αυτό θα συμπεριλαμβάνει ένα Κέντρο Σπουδών Υδρογόνου με έδρα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, μια συστάδα εταιρειών υδρογόνου (cluster) με έδρα το ΕΚΕΤΑ στην Πτολεμαΐδα και μια ηλεκτρονική πλατφόρμα εφαρμογών τεχνολογιών υδρογόνου.
Ταυτόχρονα, ένα πάρκο τεχνολογιών υδρογόνου θα συμπληρώνει τις υποδομές της σύγχρονης αυτής τεχνολογίας, ώστε να προωθηθεί γρήγορα η χρήση πράσινου υδρογόνου και να ευνοηθεί το επενδυτικό περιβάλλον για αντίστοιχες παραγωγικές επενδύσεις μεγάλης κλίμακας στη Δυτική Μακεδονία.
Η απόφαση αυτή ήδη ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής και μαζί με σειρά άλλων καινοτόμων προτάσεων και σημαντικών έργων και μελετών, θα κατατεθούν προς ένταξη στην επικείμενη πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου.
Κόμβος Καινοτομίας Υδρογόνου (H2) | Την ίδρυση και ανάπτυξη κόμβου καινοτομίας για το υδρογόνο (H2) και πράσινων ενεργειακών τεχνολογιών και τεχνολογιών περιβάλλοντος, προανήγγελλε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης. Μιλώντας σε συνέδριο για το Υδρογόνο και την προοπτική του στη Δυτική Μακεδονία, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο όραμά του για την πιο πράσινη περιφέρεια, βασισμένη στη μεταφορά και ανάπτυξη τεχνογνωσίας, δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές. Στη συνέχεια, οι εφαρμογές στην πράξη των τεχνολογιών αυτών με έμφαση στο πράσινο υδρογόνο, τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας, θα σηματοδοτήσουν ένα νέο περιβάλλον για την ανάπτυξη της νέας οικονομίας στη Δυτική Μακεδονία.