Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΕξελίξειςΠολιτικήΚαλλιόπη Βέττα - Ραλλία Χρηστίδου: Εργαζόμενοι στα πλοία και ελληνικός νησιωτικός τουρισμός βάλλονται από τις...

Καλλιόπη Βέττα – Ραλλία Χρηστίδου: Εργαζόμενοι στα πλοία και ελληνικός νησιωτικός τουρισμός βάλλονται από τις ανάλγητες πολιτικές της Κυβέρνησης της Ν.Δ.»

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Καλλιόπη Βέττα – Ραλλία Χρηστίδου: Εργαζόμενοι στα πλοία και ελληνικός νησιωτικός τουρισμός βάλλονται από τις ανάλγητες πολιτικές της Κυβέρνησης της Ν.Δ.»

Κοινή δήλωση της Βουλευτή Κοζάνης και Τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Καλλιόπης Βέττα και της Βουλευτή Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών και Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ραλλίας Χρηστίδου, για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών

“Η κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζει την προσφιλή τακτική της να αρνείται να συνομιλεί με εργαζόμενους. Απαξιώνει το επάγγελμα των ναυτεργατών και υιοθετεί πολιτικές εις βάρος των αναγνωρισμένων εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Τους καταδικάζει σε εργασιακή και οικονομική εξαθλίωση, με την συντριπτική πλειοψηφία των ναυτικών να εργάζεται μόνο 6-7 μήνες το χρόνο, ενώ ελάχιστοι από αυτούς δικαιούνται επίδομα ανεργίας από το ΓΕΝΕ που κυμαίνεται στο ποσό των 350 ευρώ. Η μεροληπτική στάση της κυβέρνησης εις βάρος τους και υπέρ της εργοδοσίας ενθαρρύνει την αδιαλλαξία της για την ανανέωση και υπογραφή της ΣΣΕ για το 2025, και την επίλυση κλαδικών προβλημάτων τους.

Οι ναυτικοί μας παλεύουν για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα τους οποίους καταδικάζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. σε χωρίς τέλος εργασιακή και οικονομική εξαθλίωση, με το 50% του πληρώματος του ξενοδοχειακού προσωπικού στα πλοία (μάγειροι, λογιστές, θαλαμηπόλοι) από 31 Οκτωβρίου να απολύεται χωρίς αποζημίωση, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό οδηγείται σε εντατικοποίηση της εργασίας επιβαρυνόμενο με πρόσθετες ώρες εργασίας.


Η κυβέρνηση αδιαφορεί και για τους κατοίκους των νησιών τους, αλλά και για τον ελληνικό τουρισμό που κινδυνεύει να απωλέσει τους ανθρώπους του και επομένως την ποιότητα και ανταγωνιστικότητά του. Είναι προφανές, ότι η ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών με έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό, που θα εργάζεται με αξιοπρεπείς αποδοχές και συνθήκες εργασίας, θυσιάζεται στο βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων.

Είμαστε απέναντι σε αυτές τις πολιτικές και καλούμε την κυβέρνηση να εγκύψει στα δίκαια αιτήματά τους.”.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury baptism invitations
newage luxury wedding invitations

Most Popular

Recent Comments