Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
88η ΔΕΘ
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική Μακεδονία10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας_3η Ανακοίνωση - Σχολικό Έτος 2020-2021

10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας_3η Ανακοίνωση – Σχολικό Έτος 2020-2021

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Το Φεστιβάλ στην Καστοριά διοργανώνεται από τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Καστοριάς της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

Αγαπητές συναδέλφισσες, Αγαπητοί συνάδελφοι,Για το σχολικό έτος 2020-2021, το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα διεξαχθεί πλήρως διαδικτυακά για όλη την Ελλάδα αλλά και την Ομογένεια, με κόμβους συμμετοχής σε όλη την Ελλάδα:

Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Αθήνα (νέα συμμετοχή), Βόλο, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κοζάνη, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πειραιά, Πύργο Ηλείας, Σύρο, Σπάρτη, Τρίκαλα, Τρίπολη και Χανιά, το διάστημα 13 έως και 18 Απριλίου 2021.

Εταιρική ταυτότητα συνταγολόγια επιστολόχαρτα τιμολόγια φάκελα


Λόγω της περυσινής αναβολής του, φέτος θα μπορούν να συμμετέχουν και έργα που πραγματοποιήθηκαν και το προηγούμενο σχολικό έτος 2019-2020, αρκεί βέβαια να παρουσιαστούν από τους ίδιους τους/τις μαθητές/-τριες που τα έφτιαξαν.

Δείτε την Αφίσα μας στο www.digifest.info .

Για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα πραγματοποιηθεί

το  Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής που μαζί με τους μαθητές/-τριες τους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εκπροσωπώντας το σχολείο τους να συμπληρώσουν άμεσα την  νέα* φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος https://forms.gle/JmDsPDDLHeC8mv6E9 και όχι αργότερα από την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος καταγράφονται μόνο στοιχεία επικοινωνίας όσων εκπαιδευτικών προτίθενται να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ, χωρίς δέσμευση, και με σκοπό την άμεση και χωρίς λεπτομέρειες συλλογή στοιχείων πρόθεσης συμμετοχής.

Τα αναλυτικά στοιχεία των έργων και των συμμετεχόντων μαθητών και εκπαιδευτικών θα συμπληρωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

* Παρακαλώ να τη συμπληρώσουν ξανά και οι συμμετοχές με έργα από το σχολικό έτος 2019-2020

Το  Φεστιβάλ έχει, και για το σχολικό έτος 2020-2021, την υποστήριξη και έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ16/163665/Δ2/1-12-2020), και υποστηρίζεται από Συλλόγους και Ενώσεις Πληροφορικής, καθώς και Τοπικούς Φορείς (Δήμους, Περιφερειακές Ενότητες, κ.τ.λ.).

Το Φεστιβάλ στην Καστοριά διοργανώνεται από τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Καστοριάς της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις Δημιουργικές Εργασίες των ΓΕΛ, στο μάθημα «Ερευνητικές δημιουργικές δραστηριότητες» των ΓΕΛ και στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων των ΕΠΑΛ.

Επιπλέον, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σχολικής δραστηριότητας (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας, κ.ά.) ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία:

α) της ανάδειξης και ενίσχυσης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, και της παρουσίασης των ψηφιακών έργων τους σε συμμαθητές/-τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,

β) της ενημέρωσης και της διάχυσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων, οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων, και

 γ) της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές/-τριες, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.

Σημειώνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Προϋπόθεση συμμετοχής ενός μαθητικού έργου στο Φεστιβάλ αποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικής στην ομάδα των εκπαιδευτικών που συντονίζει το έργο, αν δεν το συντονίζει αποκλειστικά ο ίδιος.

Τί χρειάζεται να έχει η εκπαίδευση, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης για να κάνει τα παιδιά να διαπρέψουν; Της Μαρίας Αναστασίας Κυριακίδου

Νέες ενημερωμένες προϋποθέσεις συμμετοχής (λόγω της διαδικτυακής πραγματοποίησης του Φεστιβάλ):

(α) Σύντομη ζωντανή παρουσίαση (<=8΄) της εργασίας από τους μαθητές/-τριες μέσω πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης (Zoom ή Webex) με δυνατότητα να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.

(β) Συμμετοχή των μαθητών καθ’ όλη τη διάρκεια της εξ αποστάσεως σύγχρονης συνεδρίας στην οποία παρουσιάζουν το έργου τους, ρωτώντας και απαντώντας σε ερωτήσεις σε σχέση με τα έργα που παρουσιάζονται σε αυτήν. Η κάθε συνεδρία διαρκεί 45 λεπτά.

(γ) Δημιουργία βίντεο (<=8΄) που να παρουσιάζει το έργο των μαθητών και ανάρτησή του σε κατάλληλο χώρο του σχολείου ή του εκπαιδευτικού πληροφορικής, προκειμένου ο σύνδεσμος (link) να αναρτηθεί στην τοπική ιστοσελίδα του Φεστιβάλ κατά την συμπλήρωση της φόρμας του έργου.

Τα μαθητικά έργα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου εκτίθενται στο http://digifest-kas.blogspot.gr/. Το βίντεο μπορεί να αξιοποιηθεί και κατά την ζωντανή παρουσίαση του έργου εφόσον το κρίνει ο/η εκπαιδευτικός ή το επιβάλλουν οι συνθήκες.

(δ) Προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες να εκπαιδευτούν στον σεβασμό των πνευματικών δικαιωμάτων παραθέτουμε στον ιστότοπο του Ηρακλείου Οδηγίες για τη χρήση πολυμεσικού υλικού από ελεύθερες πηγές

Όπως πάντα, προετοιμάζουμε για μαθητές/-τριες και επισκέπτες, ενδιαφέρουσες ομιλίες, πρωτότυπα εργαστήρια και διαδραστικές δραστηριότητες, που αυτήν την φορά θα διεξαχθούν μέσω της τεχνολογίας και με νέες μεθόδους.

Καλούμε όλα τα σχολεία ακόμα και αν δεν παρουσιάζουν κάποιο μαθητικό έργο να επισκεφθούν το Φεστιβάλ πραγματοποιώντας διδακτική επίσκεψη.

Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν ενυπόγραφα τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής.

Επικοινωνία: [email protected], [email protected]


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments