Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023Γ. Ζεμπιλιάδου (από Σιάτιστα): Στήριξη γούνας και πρόγραμμα «ορεινότητα»!

Γ. Ζεμπιλιάδου (από Σιάτιστα): Στήριξη γούνας και πρόγραμμα «ορεινότητα»!

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Γ. Ζεμπιλιάδου (από Σιάτιστα): Στήριξη γούνας και πρόγραμμα «ορεινότητα»!

“Η στήριξη στον κλάδο της γούνας δεν μπορεί να είναι ευκαιριακή και αποσπασματική. Οι γουνοποιοί μας χρειάζονται ουσιαστική και αποτελεσματική στήριξη και δεσμευόμαστε πως με μας στην Περιφερειακή αρχή θα την έχουν, χωρίς αποκλεισμούς μέσω άδικων και παράλογων κριτηρίων όπως έχει συμβεί μέχρι σήμερα.”

Αυτό τόνισε η επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ για την Δυτική Μακεδονία και υποψήφια Περιφερειάρχης Γεωργία Ζεμπιλιάδου μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στη Σιάτιστα. 

Η κ. Ζεμπιλιάδου αφού θύμισε τη μεγάλη κοροϊδία με την οποία αντιμετωπίσθηκε το σύνολο των γουνοποιών μας όταν δημιούργησαν ένα πρόγραμμα στήριξης για την κρίση που προκάλεσε στον κλάδο ο ρωσο- ουκρανικός πόλεμος ύψους 30 εκατομμυρίων, από το οποίο ωφελήθηκε μόλις το 3%  λόγω των απαράδεκτων κριτηρίων που είχαν τεθεί, για το οποίο ο συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ δια της επικεφαλής του  είχαν αντιδράσει έντονα, επισημαίνοντας την αδικία, αναρωτήθηκε αν ο πόλεμος αυτός τελείωσε και η κρίση ξεπεράστηκε και γι’ αυτό δεν υπήρξε καν νέο πρόγραμμα το 2023!

“Θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι αντί να σταθούν πραγματικά δίπλα στους γουνοποιούς μας δημιούργησαν προγράμματα για να πάρουν ελάχιστα λίγοι αλλά και εκείνοι που πηγαινοέρχονταν στους διαδρόμους των Υπουργείων μ’ ένα χαρτί στο χέρι υποσχόμενοι πως τάχα θα λύσουν το πρόβλημα με τη γνωστή παλαιοκομματική μέθοδο του ¨κατόπιν ενεργειών μου¨, οι οποίοι έρχονται σήμερα και ζητούν την ψήφο σας”, υπογράμμισε η κ. Ζεμπιλιάδου και δεσμεύτηκε ότι “μια από τις πρώτες αποφάσεις μας μόλις εκλεγούμε θα είναι να θέσουμε αμέσως σ’ εφαρμογή ένα πρόγραμμα στήριξης του κλάδου της γούνας που δεν θα αποκλείει κανένα, αλλά θα είναι συνέχεια ανοιχτό και θα τροφοδοτείται από όλα τα Ταμεία, έτσι ώστε να ωφελούνται όλοι, από τις φάρμες εκτροφής μέχρι τη μεταποίηση, τους εμπόρους και τους εξαγωγείς. Ο τόπος μας δεν αντέχει να χάσει έναν ακόμα τόσο σημαντικό παραγωγικό κλάδο, όπως είναι αυτός της γούνας, και γι’ αυτό θα σταθούμε στο πλευρό σας για να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την ανάκαμψη του.”

Το πρόγραμμα «ορεινότητα».

Η υποψήφια Περιφερειάρχης στην ομιλία της στη Σιάτιστα αναφέρθηκε και στο καινοτόμο πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει ο συνδυασμός της τόσο για το Βόιο όσο και για τους υπόλοιπους ορεινούς όγκους της Δυτικής Μακεδονίας, που βλέπουν συνεχώς τους ανθρώπους τους να φεύγουν και να ερημώνουν. 

“Σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα «ενίσχυσης ορεινών οικισμών» στο πλαίσιο της πολιτικής μας πρότασης για την «Ορεινότητα» και κινείται στη λογική του προγράμματος που υπάρχει ήδη για τα νησιά μας, το γνωστό πρόγραμμα «νησιωτικότητα»”, ανέφερε η κ. Ζεμπιλιάδου και συνέχισε λέγοντας ότι “μέσα απ’ αυτό στοχεύουμε στο να δημιουργήσουμε νέες, εναλλακτικές, πηγές πλούτου, μια απ’ τις οποίες είναι η ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού. Για να πετύχει θα συνεργαστούμε με όλους τους κατά τόπους Δημάρχους προκειμένου να ξαναζωντανέψουν οι ορεινοί οικισμοί και να πάψουν οι νέοι μας να αναζητούν μεροκάματο σε εποχικές δουλειές μακριά απ’ τον τόπο μας. 

Το πρόγραμμα προϋποθέτει τη θεσμοθέτηση χαμηλού ΦΠΑ, όπως ισχύει στα νησιά μας, χαμηλό κόστος μετακινήσεων, σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γενναία επιδότηση για τη θέρμανση και ό,τι άλλο χρειάζεται για να αισθάνεται ασφαλής ο κάθε κάτοικος αλλά και ο κάθε επισκέπτης για να επιλέγει τα μέρη μας. 

Μπορεί σε κάποιους όλα αυτά να φαντάζουν ουτοπικά. Αγνοούν, όμως, πως ένα όραμα για να γίνει πραγματικότητα χρειάζεται γνώση, εμπειρία, σχέδιο, απόφαση και πολύ αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Στοιχεία που όλοι σας ξέρετε, και το αναγνωρίζετε, πως διαθέτει ο συνδυασμός μας. Γι’ αυτό θα τα πετύχουμε.”


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments