Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023Σ. Φάμελλος: Η γνώση και η παιδεία είναι δικαιώματα που η πολιτεία...

Σ. Φάμελλος: Η γνώση και η παιδεία είναι δικαιώματα που η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει χωρίς διακρίσεις

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Σ. Φάμελλος: Η γνώση και η παιδεία είναι δικαιώματα που η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει χωρίς διακρίσεις

“Η γνώση είναι δικαίωμα το οποίο οφείλει να εξασφαλίζεται για όλους και όλες νέους και νέες, με την πρόσβαση στην παιδεία χωρίς διακρίσεις. Για το λόγο αυτό η πολιτεία υποχρεούται να ενισχύει και στηρίζει το δημόσιο σχολείο, δημιουργώντας παρακαταθήκη προόδου και προκοπής για την Ελληνική κοινωνία” τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μαζί με τις ευχές του για μια ελπιδοφόρα, καλή και παραγωγική σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, συμμετέχοντας στον Αγιασμό του 3ου Γυμνασίου Θέρμης.

Όπως τόνισε,  ο Σωκράτης Φάμελλος απευθυνόμενος στους μαθητές  “Η γνώση που πρέπει να διεκδικείτε είναι από τα μεγαλύτερα εφόδια στη ζωή σας. Για τη δική σας προκοπή, τη ζωή σας και την προκοπή του τόπου μας. Για τις δικές σας επιλογές, την ελευθερία των επιλογών σας, που είναι και η βάση της δημοκρατίας της πολιτείας μας. Είναι δικαίωμα των νέων η γνώση και υποχρέωση της πολιτείας και υποχρέωση για όλους εμάς να κάνουμε τα πάντα για να έχετε απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτήν. Δυστυχώς δεν εξασφαλίζονται όλα αυτά σήμερα”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υποστηρίζει τη βελτίωση όλων των συνθηκών δημόσιας εκπαίδευσης, τη πρόσβαση όλων των παιδειών στη δημόσια παιδεία και την ενίσχυση των δημοσίων σχολείων ώστε να έχουμε καλύτερα, μεγαλύτερα και δυνατότερα σχολεία. Τα σχολεία και φέτος ξεκινούν με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς αλλά και κτιριακές υποδομές, αίθουσες και σχολικά κτίρια. Κάποιοι στη χώρα μας πιστεύουν στην ιδιωτική εκπαίδευση, όμως η γνώση και η μόρφωση δεν μπορεί να εξαρτώνται από την οικονομική δυνατότητα του καθενός γιατί έτσι δημιουργούνται διακρίσεις”.

Σημείωσε επίσης ότι τη χαρά για την έναρξη της σχολικής χρονιάς μειώνει το τραγικό πλήγμα που υπέστησαν οι συμπατριώτες μας στη Θεσσαλία από τις φονικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών. Γιατί για τους μαθητές της Θεσσαλίας η σχολική χρονιά θα αρχίσει με πολλά προβλήματα από την επόμενη εβδομάδα. Επεσήμανε ότι “…Οι συμμαθητές σας στη Θεσσαλία δεν μπορούν να χαρούν τη σημερινή ημέρα, γιατί έχουν πλημμυρισμένα σπίτια και είναι σε απόγνωση. Μπορούμε λοιπόν να τους υποσχεθούμε κάτι. Πως η γνώση από τα σχολεία, θα γίνει γνώση στη κοινωνία για να προλαμβάνουμε πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές και να έχουμε τη γνώση ως βάση της ασφάλειας της κοινωνίας μας.  Να έχουμε μια ισχυρή πολιτεία και αυτό νομίζω είναι η καλύτερη ευχή για την πρώτη ημέρα του σχολείου”.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και για το απαράδεκτο  και απρόβλεπτο πρόβλημα που δημιούργησε η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα λεωφορεία, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Μία επιλογή που οδήγησε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε αναστολή των μετακινήσεων των μαθητών στα σχολεία τους με τουριστικά λεωφορεία.  Όπως είπε ο κ. Φάμελλος “… Όταν δεν έχει ένα παιδί τρόπο να πάει σχολείο είναι σα να του στερούν το δικαίωμα στη γνώση και τη Παιδεία. Γι’ αυτό και πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, που την Παρασκευή,  λίγο πριν τον αγιασμό και ενώ όλα ήταν έτοιμα, ανέτρεψε όλον τον προγραμματισμό των λεωφορείων. Αυτό είναι καταστροφικό λάθος.”

Κλείνοντας ο κ. Φάμελλος ευχήθηκε μια παραγωγική χρονιά ώστε να βγούμε όλοι σοφότεροι – μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, πολιτεία – ώστε κάθε χρόνο να προοδεύουμε και να γινόμαστε καλύτεροι γιατί αυτό έχει ανάγκη η κοινωνίας μας.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments