Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023"Θεσσαλονίκη Για Όλους": Δράση καθαρισμού στο Σέιχ Σου

“Θεσσαλονίκη Για Όλους”: Δράση καθαρισμού στο Σέιχ Σου

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

“Θεσσαλονίκη Για Όλους”: Δράση καθαρισμού στο Σέιχ Σου

Η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους» και ο επικεφαλής της υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας σας προσκαλούν στη δράση καθαρισμού του Σέιχ Σου, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στις 09:00, μια πρωτοβουλία της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη».

Η συνάντηση της ομάδας θα γίνει στον Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης και οδηγός της δράσης θα είναι ο Dr. Βιολόγος, Γιώργος Μπλιώνης.

Κατά την έναρξη της διαδρομής θα γίνει συζήτηση για την κατάσταση του Ζωολογικού Κήπου, ο οποίος βρίσκεται εγκατεστημένος πάνω στην κοίτη του χειμάρρου της Ευαγγελίστριας και τη δυνατότητα μετατροπής του σε Κέντρο Περίθαλψης Ζώων και Κτηνιατρείο.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η πεζοπορία προς το δασικό μονοπάτι Μ3 και έπειτα η διαδρομή θα κινηθεί προς την κοίτη του χειμάρρου Σαράντα Εκκλησιών, διέλευση κάτω από την πεζογέφυρα της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού και ανάβαση στα πρανή της, εκεί όπου θα γίνει διάλογος για το Flyover.

Στη συνέχεια η ομάδα θα κατευθυνθεί προς το Δασοφυλάκιο του Δασαρχείου ως το γεφυράκι του χειμάρρου της Τριανδρίας και θα περάσει από το διαμορφωμένο αλλά ασυντήρητο μονοπάτι Μ2 κατά μήκος της κοίτης του.  Τέλος, η ομάδα θα ανέβει έως τον χώρο δασικής αναψυχής Άσπρη Πέτρα, για ένα διάλειμμα και μετά θα ακολουθήσει κατάβαση από µια αντιπυρική λωρίδα προς το Δασοφυλάκιο του Δασαρχείου.

Η πεζοπορία αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο ώρες, με παράλληλη δράση τη συλλογή απορριμμάτων.

Απαραίτητο να έχετε μαζί σας σακούλες απορριμμάτων και γάντια μιας χρήσης.

Ελάτε όλες και όλοι μαζί, για το περιβάλλον που μας αξίζει!


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments