Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023Στην Τριανδρία ο Σπύρος Πέγκας – «Απογοητευμένοι οι κάτοικοι από τη διοίκηση...

Στην Τριανδρία ο Σπύρος Πέγκας – «Απογοητευμένοι οι κάτοικοι από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης»

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Στην Τριανδρία ο Σπύρος Πέγκας – «Απογοητευμένοι οι κάτοικοι από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις επισκέψεις του σε γειτονιές του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μαζί με στελέχη της δημοτική κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους», ο Σπύρος Πέγκας επισκέφθηκε το ένα από τα δύο δημοτικά ιατρεία ολόκληρου του δήμου, το οποίο βρίσκεται στην Τριανδρία και συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που στελεχώνουν όλα τα τμήματα της δομής.

Ο Σπύρος Πέγκας συνεχάρη τους εργαζόμενους για τη φροντίδα που παρέχουν στους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την απογοήτευσή του σχετικά με τη στάση που κράτησε τα τέσσερα τελευταία χρόνια η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, χωρίς να παρέχει ουσιαστική μέριμνα για τα μονάχα δύο δημοτικά ιατρεία που εξυπηρετούν τους δημότες. «Η διοίκηση του δήμου όφειλε να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα για τα δημοτικά ιατρεία. Υπάρχει σχέδιο για τη δημιουργία περισσότερων δημοτικών ιατρείων στον δήμο Θεσσαλονίκης;», αναρωτήθηκε.

Αμέσως μετά, ο υποψήφιος δήμαρχος μετέβη στον Οργανισμό Βρεφονηπιακής, Παιδικής & Οικογενειακής Μέριμνας του δήμου Θεσσαλονίκης στην Τριανδρία (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.), όπου συναντήθηκε με την προϊσταμένη, κ. Ράνια Κούτσου.

Η ίδια, φάνηκε ιδιαίτερα προβληματισμένη σχετικά με το μέλλον της συγκεκριμένης δομής, το οποίο δείχνει να είναι αβέβαιο καθώς απουσιάζει και σε αυτήν την περίπτωση ο σχεδιασμός από τη νυν διοίκηση. «Η άδεια λειτουργίας μας λήγει στις 31/3/2024. Τι θα γίνει αν δεν ανανεωθεί; Τι θα κάνουν τα παιδιά που απασχολούνται εδώ και οι γονείς τους; Ακούμε τη συζήτηση περί κατάργησης των Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οκτώ σταθμοί στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν οι διπλάσιοι. Πώς είναι δυνατόν να συζητάμε την κατάργηση τους;», ανέφερε η κ. Κούτσου.

Στη συνέχεια, ο Σπύρος Πέγκας συνομίλησε με κατοίκους που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Τριανδρίας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην απαξιωτική στάση της νυν διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, απέναντί τους.

Η συζήτηση με κατοίκους της Τριανδρίας αφορούσε και στο ζήτημα της διαχείρισης του δημόσιου χώρου και των σχολικών μονάδων, με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης να τους ξεκαθαρίζει ότι το δημόσιο σχολείο αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για όλους».

Σε δήλωσή του ο Σπύρος Πέγκας τονίζει τα εξής: «Οι κάτοικοι της Τριανδρίας είναι απογοητευμένοι από τη διοίκηση του δήμου. Γι’ αυτούς, η ανάγκη για αλλαγή είναι μεγάλη καθώς, όπως μου είπαν, με την Τριανδρία δεν ασχολείται κανείς. Αυτό που διαπιστώνουμε καθημερινά, είναι η αδυναμία της παρούσας διοίκησης να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πόλης και των κατοίκων της. Η πόλη αλλάζει, οι κάτοικοι της αλλάζουν, οι ανάγκες αλλάζουν και απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση και αίσθημα ευθύνης, χαρακτηριστικά που η “Θεσσαλονίκη Για Όλους” διαθέτει».

Κατά την επίσκεψη στην Τριανδρία, τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σπύρο Πέγκα, συνόδευαν στελέχη της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους».


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments