Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023Σπύρος Πέγκας: Μόνον εάν υπάρξει ένα οργανωμένο σχέδιο οι νέοι μπορούν να...

Σπύρος Πέγκας: Μόνον εάν υπάρξει ένα οργανωμένο σχέδιο οι νέοι μπορούν να μείνουν στην πόλη

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Σπύρος Πέγκας: Μόνον εάν υπάρξει ένα οργανωμένο σχέδιο οι νέοι μπορούν να μείνουν στην πόλη

Σπύρος Πέγκας: Μόνον εάν υπάρξει ένα οργανωμένο σχέδιο οι νέοι μπορούν να μείνουν στην πόλη

Πώς είναι η ζωή των νέων στη Θεσσαλονίκη; Αυτό ήταν το θέμα της συζήτησης που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, με τον Γιώργο Λέντζα.

Ο διάλογος ξεκίνησε με το ζήτημα της μετακίνησης των νέων στη Θεσσαλονίκη. «Η κατάσταση με τη συχνότητα των δρομολογίων του ΟΑΣΘ είναι τραγική», είπε ο Σπύρος Πέγκας και αναφέρθηκε στην έλλειψη συμμετοχής νέων στις δράσεις της πόλης και στο γεγονός ότι η νυν διοίκηση δεν έχει πλάνο για τη νέα γενιά.

«Οι νέοι μπορούν να γίνουν συμμέτοχοι σε όσα συμβαίνουν στην πόλη. Η Θεσσαλονίκη μπήκε σε μία μαύρη τρύπα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, την ίδια στιγμή που σε άλλες πόλεις έγιναν σημαντικά  έργα.

Πρέπει να ξεχάσουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τον δημόσιο χώρο, αλλά και το πώς κινούμαστε με το αυτοκίνητο. Αυτό γίνεται με την αλλαγή νοοτροπίας και με έργα. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ενημέρωση, η οποία απουσιάζει», υπογράμμισε ο Σπύρος Πέγκας.

Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εξωστρέφεια που μπορεί να αποκτήσει ξανά η Θεσσαλονίκη και οι νέοι να μην αναγκάζονται να φεύγουν εκτός για σπουδές και αναζήτηση εργασίας.

«Πιστεύω στη δημιουργική δύναμη της πολιτικής, διότι μπορεί να κάνει τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη. Η Θεσσαλονίκη είναι ένα working progress. Είναι τραγικό το πόσο απαξιωμένη είναι η πόλη μας», σημείωσε ο Σπύρος Πέγκας και ανέλυσε τις προτάσεις της δημοτικής κίνησης για το Marketing Thessaloniki και το Invest In Thessaloniki, έτσι ώστε η πόλη να γίνει εξωστρεφής.

Ο Γιώργος Λέντζας μίλησε για τα νεανικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην απόφασή του να την εγκαταλείψει και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα.

«Οι δομές της πόλης δεν είναι φιλόξενες στους νέους. Είμαστε πιο κοντά σε άλλες πόλεις, αλλά όχι στην Αθήνα. Αυτό που δεν αντέχω στη Θεσσαλονίκη είναι το πόσο συντηρητική και οπισθοδρομική έχει γίνει. Αν δεν διαλέξεις πλευρά τώρα, τότε έχεις διαλέξει ήδη πλευρά» είπε.

Από την χαλαρή κουβέντα του Σπύρου Πέγκα και του Γιώργου Λέντζα δεν έλειψαν οι χιουμοριστικές αναφορές στα φοιτητικά τους χρόνια αλλά και στο πώς ήταν η δική τους καθημερινότητα τότε.

Στη συζήτηση συμμετείχε το κοινό με ερωτήσεις που κατατέθηκαν νωρίτερα και μέσα από σχόλια που έκαναν στα social media.

Κλείνοντας, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, επισήμανε ότι μέλημα της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους» είναι η πόλη να μπορεί να προσφέρει στους νέους όλα όσα επιθυμούν έτσι ώστε να μην αναγκάζονται να αλλάζουν τοποθεσία για τη διαμονή τους, την εργασία τους και τις σπουδές τους.

Η συζήτηση έγινε στο εκλογικό κέντρο της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους», στον οδό Τσιμισκή 126 και μεταδόθηκε live στα social media.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments