Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023Προκλητική η απαξίωση της δημοτικής αρχής για την περιοχή γύρω από την...

Προκλητική η απαξίωση της δημοτικής αρχής για την περιοχή γύρω από την οδό Εγνατία

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Προκλητική η απαξίωση της δημοτικής αρχής για την περιοχή γύρω από την οδό Εγνατία

Σπύρος Πέγκας: Προκλητική η απαξίωση της δημοτικής αρχής για την περιοχή γύρω από την οδό Εγνατία

Η αδιαφορία και η απαξίωση του δημόσιου χώρου αποτυπώνονται με τον πιο εύγλωττο και αποκαλυπτικό τρόπο στον άξονα της οδού Εγνατία, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας και υποψήφιοι με τη δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη για Όλους», επισκέφτηκαν επαγγελματίες που ζουν και εργάζονται στην οδό Εγνατία και συνομίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της εγκατάλειψης που βιώνουν από τη σημερινή δημοτική αρχή. 

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι επί 17 χρόνια είναι κλεισμένοι πίσω από συρματοπλέγματα και λαμαρίνες των εργοταξίων του μετρό, οι άνθρωποι αυτοί είναι αντιμέτωποι και με την έλλειψη φροντίδας από τη δημοτική αρχή, που δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τα προβλήματα τους, δεν νοιάστηκε για την απαξίωση του άλλοτε πιο εμπορικού δρόμου της Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο διάστημα στην απουσία αστυνόμευσης, τον ελλιπή φωτισμό και την παντελή απουσία πρασίνου, ήρθε να προστεθεί και το έκτρωμα της πλατείας Μακεδονομάχων, με τις κοπές δέντρων και την καταστροφή της μοναδικής παιδικής χαράς της περιοχής, που είχε κατασκευαστεί μόλις πριν τέσσερα χρόνια, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Σε δήλωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Πέγκας, ανέφερε τα εξής: «Η δημοτική αρχή αντί να συνομιλήσει με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, να ενσκήψει στα προβλήματα  και να ακούσει τις ανάγκες τους, συνεχίζει να τους αγνοεί επιδεικτικά. Αντί να έχει λόγο στο πώς θα διαμορφωθεί μια πλατεία που αποτελεί ταυτόχρονα αρχαιολογικό χώρο, σταθμό του μετρό και φιλοξενούσε μέχρι πρότινος τη μοναδική παιδική χαρά της περιοχής, έδωσε “λευκή επιταγή” στην Ελληνικό Μετρό Α.Ε., χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου.

Έτσι φτάσαμε να κοπούν δεκάδες υγιή δέντρα, μεταξύ αυτών και πλατάνια, να κατασκευαστεί ένα θηριώδες στέγαστρο που κρύβει το μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO) της Αχειροποίητου, και να τσιμεντωθεί ο μοναδικός χώρος που είχαν οι κάτοικοι της περιοχής για να πηγαίνουν με τα παιδιά τους. 

Ως δημοτική κίνηση βρισκόμαστε καθημερινά σε επαφή με τους συμπολίτες μας, είμαστε δίπλα τους, καταγράφουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες τους. Ως νέα δημοτική αρχή  θα συνεχίσουμε να ακούμε τους πολίτες και να δουλεύουμε για να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη μια βιώσιμη πόλη για όλους». 


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments