Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΣυμμετοχή του ΕΒΕ Κοζάνης στο 10th Just Transition Platform Conference στις Βρυξέλλες...

Συμμετοχή του ΕΒΕ Κοζάνης στο 10th Just Transition Platform Conference στις Βρυξέλλες και παράλληλα συμμετοχή του στο JTP Working Groups

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Συμμετοχή του ΕΒΕ Κοζάνης στο 10th Just Transition Platform Conference στις Βρυξέλλες και παράλληλα συμμετοχή του στο JTP Working Groups

Το  ΕΒΕ Κοζάνης  συμμετείχε στο 10th Just Transition Platform Conference μεταξύ 15-17 Οκτωβρίου 2024  που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα από  τον  περασμένο Μάρτιο συμμετέχει και στο JTP Working Group για την περίοδο 2024-2026.

Η πλατφόρμα Just Transition (JTP) παρέχει ένα ενιαίο σημείο πρόσβασης για την υποστήριξη και τη γνώση σχετικά με τη μετάβαση της Ευρώπης σε μια βιώσιμη, κλιματικά ουδέτερη οικονομία. Η Πλατφόρμα είναι το βασικό εργαλείο της ΕΕ για να βοηθήσει τα κράτη μέλη και τις περιφέρειες να ξεκλειδώσουν τη διαθέσιμη υποστήριξη μέσω του Μηχανισμού Δίκαιης  Μετάβασης  χωρίς αποκλεισμούς για τις  υπό  μετάβαση  περιοχές  ανά  την  Ευρώπη  και  με τη συμμετοχή  φορέων από τις  ενδιαφερόμενες  περιοχές.

Τα JTP Working Groups, αποτελούν Ομάδες Εργασίας, η συγκρότηση των οποίων έγινε  έπειτα  από σχετικές διαδικασίες, που σκοπό έχουν την επιπλέον ανάλυση των δεδομένων και την στοιχειοθέτηση προτάσεων με στόχο την διάχυση τους σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Το ΕΒΕ Κοζάνης  συμμετέχει  σε αυτό για την περίοδο 2024-2026, ενώ οι εργασίες και δράσεις του δεύτερου κύκλου αναμένεται να ενταθούν από τις αρχές του 2025 και μετά.

Στο 10th Just Transition Platform Conference μεταξύ 15-17 Οκτωβρίου 2024 που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με την συνδιοργάνωση του DG REGIO και DG ENER, η Επίτροπος  για  τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις κ. Elisa Ferreira την πρώτη ημέρα χαιρέτισε την εκδήλωση και εγκαινίασε την πρώτη έκθεση αφιερωμένη  σε  έργα που χρηματοδοτούνται από τον Μηχανισμό με παραδείγματα  δράσεων  από όλη την Ευρώπη και με θεματικές όπως η αναβάθμιση  δεξιοτήτων, η  επαναχρησιμοποίηση γης, καθώς και η υποστήριξη στην  έρευνα  και  την  καινοτομία. Στην διάσκεψη  επίσης  έγινε  εκτενής αναφορά για την υποστήριξη που είναι διαθέσιμη για τις περιοχές που μεταβαίνουν σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών. Την δεύτερη ημέρα, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, την γυναικεία επιχειρηματικότητα σε περιοχές της Μετάβασης, καθώς και την μετατροπή, αποκατάσταση  και  επαναχρησιμοποίηση εδαφών μετά τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα, ενώ  την  Τρίτη  και  τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος για την καλύτερη δυνατή ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των διαφόρων επιπέδων διακυβέρνησης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Το ΕΒΕ Κοζάνης δυναμικά παρών στις εξελίξεις σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με τεκμηριωμένες  και  υλοποιήσιμες προτάσεις με σκοπό την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury baptism invitations
newage luxury wedding invitations

Most Popular

Recent Comments