Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΕξελίξειςΠολιτικήΠάνδημο ανάχωμα ανθρωπιάς και δικαιοσύνης για να ανατραπεί η ιδιωτικοποίηση της υγείας...

Πάνδημο ανάχωμα ανθρωπιάς και δικαιοσύνης για να ανατραπεί η ιδιωτικοποίηση της υγείας και η διάλυση του ΕΣΥ

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Δήλωση στήριξης της Πανυγειονομικής Απεργίας της 17ης Οκτωβρίου 2024 του Τομεάρχη Υγείας και Bουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέα Παναγιωτόπουλου

«Πάνδημο ανάχωμα ανθρωπιάς και δικαιοσύνης για να ανατραπεί η ιδιωτικοποίηση της υγείας και η διάλυση του ΕΣΥ»


Η 24ωρη πανυγειονομική απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών και Πειραιώς (ΕΙΝΠΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, σήμερα Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024, εκφράζει την ιερή αγανάκτηση και απόγνωση όλων των υγειονομικών.

Σήμερα δεν απεργούν μόνον αυτοί που ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης στοχοποίησε με πολιτικά χυδαίο και σκαιό τρόπο στα συχνά ακροδεξιά του ντελίρια ως «συμμορία της μιζέριας» και «ανθρωπάκια» επειδή διαμαρτύρονται για την τραγική κατάσταση του ΕΣΥ ή ως «τεμπέληδες» επειδή αποφοίτησαν από δημόσια πανεπιστήμια.

Σήμερα απεργούν όλοι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες του ΕΣΥ σε όλη την χώρα, υπό τη αμέριστη συμπαράσταση της κοινωνίας, των ασθενών και γενικά όλων όσοι λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας.

Γιατί η κατάσταση στο ΕΣΥ έχει φτάσει στο «μη παρέκει», αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας έχει αποδείξει ότι πάντα υπάρχει το χειρότερο. Το οποίο και θα έλθει αν δεν αλλάξει άρδην η ασκούμενη, νεοδεξιά πολιτική της παρούσας κυβέρνησης, που έχει ανέβει για να εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα ελίτ και ολιγαρχών.

Η ανάταξη, επομένως, του ΕΣΥ με όρους δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος είναι αμείλικτο αίτημα δημοκρατίας, κράτους δικαίου και δικαιοσύνης. Αφορά την πρόσβαση στα απαραίτητα για τη ζωή αγαθά, αφορά το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αφορά όλους και όλες.

Η ομόθυμη διεκδίκηση των αυτονόητων εργασιακών και κοινωνικών αιτημάτων, όπως οι επαρκείς προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι γενναίες αυξήσεις των μισθών, τα ανθρώπινα και νόμιμα ωράρια αποτελούν αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα με κορυφαίο την καλή υγεία και ευεξία όλων των ανθρώπων.

Ο αγώνας μας, λοιπόν, πρέπει να είναι διαρκής και επίπονος, για μια επόμενη ημέρα αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται στο πλευρό τους απέναντι στις ολετήριες και καταστρεπτικές νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιλογές.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury baptism invitations
newage luxury wedding invitations

Most Popular

Recent Comments