Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024
Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΟ ΥΜΑΘ Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στα Ελευθέρια της Κοζάνης

Ο ΥΜΑΘ Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στα Ελευθέρια της Κοζάνης

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ο ΥΜΑΘ Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στα Ελευθέρια της Κοζάνης

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για την 112η επέτειο απελευθέρωσης της Κοζάνης, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024.

Ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας παρέστη στην επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην επιμνημόσυνη δέηση που ακολούθησε στην κεντρική πλατεία και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ηρώων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν κατά την διάρκεια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου. Αμέσως μετά παρακολούθησε την παρέλαση στην οποία συμμετείχαν τμήματα αναπήρων πολέμου, τραυματιών Πολέμου και Εφέδρων Πολεμιστών, Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρόσκοποι και σύλλογοι του Νομού Κοζάνης.  

Στο μήνυμά του για την 112η επέτειο απελευθέρωσης της Κοζάνης ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) αναφέρει τα εξής: «Χρόνια πολλά στην Κοζάνη μας. Σήμερα συμπληρώνονται 112 χρόνια από την στιγμή που ο αέρας της ελευθερίας φύσηξε ξανά στην ιστορική πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας. Οφείλουμε να μνημονεύουμε το παρελθόν “τουλάχιστον με το μέτρο της φλόγας του κεριού”, όπως αναφέρει ο σπουδαίος Γιώργος Σεφέρης. Το κερί της εθνικής αυτογνωσίας που παραμένει αναμμένο όταν τιμούμε την ιστορία μας και που σβήνει όταν λησμονούμε την κληρονομιά που υπερασπιζόμαστε. Τον Οκτώβριο του 1912, σε τούτα τα χώματα της Δυτικής Μακεδονίας, το αίμα των στρατιωτών μας μπολιάστηκε με τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των παλικαριών της Μακεδονίας μας, ώστε να ξημερώσει η ημέρα που η Ελληνική Σημαία κυμάτισε και πάλι αγέρωχη και υπερήφανη στην Κοζάνη. Ιστορία δεν είναι απλώς η αφήγηση τετελεσμένων γεγονότων. Είναι η υπενθύμιση πως όλοι έχουμε ευθύνη να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία αλλά και αφετηρία για να χτίζουμε το αύριο βασιζόμενοι στο ηρωικό παρελθόν».


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury baptism invitations
newage luxury wedding invitations

Most Popular

Recent Comments