Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΕξελίξειςΠολιτισμόςΔιήμερο εκδηλώσεων για τα 20 Χρόνια Καλλιστώ στις 4-5 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο...

Διήμερο εκδηλώσεων για τα 20 Χρόνια Καλλιστώ στις 4-5 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Διήμερο εκδηλώσεων για τα 20 Χρόνια Καλλιστώ στις 4-5 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Φέτος η Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση “Καλλιστώ” κλείνει 20 χρόνια ζωής και δράσης. Στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου αυτής, διοργανώνεται ένα διήμερο εκδηλώσεων στις 4 και 5 Οκτωβρίου 2024, στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην διπλανή αίθουσα “Μανώλης Αναγνωστάκης”.

Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση/συζήτηση με θέμα τα περιβαλλοντικά κινήματα στην Ελλάδα και τη συμβολή των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων σε αυτά. Την δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 20 χρόνια δράσης και παρουσίας της Οργάνωσης.

Το βράδυ του Σαββάτου, μετά την εκδήλωση, θα ακολουθήσει συναυλία με τους Selanik Turbo Bend οι οποίοι ερμηνεύουν τα μουσικά στυλ και το ρεπερτόριο των Ρομά της ευρύτερης περιοχής της πόλης της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών χωρών με τις οποίες συνορεύει και  ιστορικά αποτυπώνονται σε αυτήν.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις στον χώρο του Δημαρχείου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και θα λειτουργούν ενημερωτικά stand από εκπροσώπους περιβαλλοντικών κινημάτων, οργανώσεις και φορείς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων:

Παρασκευή 4/10

18:30 Εκπαιδευτική δράση για παιδιά: Μαθαίνοντας για τα άγρια ζώα της χώρας μας

19:00 Εκδήλωση: Περιβαλλοντικά κινήματα στην Ελλάδα- Η συμβολή των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων

21:30 Γιορτή με μουσική και ποτό

Σάββατο 5/10

18:30 Εκπαιδευτική δράση για παιδιά: Εμείς και ο τόπος μας

19:00 Εκδήλωση: 20 Χρόνια Καλλιστώ- Η ιστορία και η δράση της Οργάνωσης

21:30 Συναυλία με τους Selanik Turbo Bend

Είσοδος ελεύθερη.

*Στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της διοργάνωσης προσκαλούμε το κοινό να φέρει μαζί του το προσωπικό επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι του.

Λίγα λόγια για την Καλλιστώ:

Η “Καλλιστώ” Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση ιδρύθηκε το 2004 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τη Θεσσαλονίκη από μία ομάδα ατόμων με επιστημονική γνώση, εμπειρία και εξειδίκευση σε περιβαλλοντικά ζητήματα,  με διάθεση να συνεισφέρουν στους σκοπούς του οργανισμού.

Η Καλλιστώ έχει καταφέρει 20 χρόνια τώρα να είναι παρούσα στην περιβαλλοντική έρευνα και διαχείριση, με στόχο την προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων ως δημόσια και συλλογικά αγαθά.

Οι άξονες δράσεις της Καλλιστώς εστιάζουν κυρίως:

  • Στην προώθηση της βιώσιμης συνύπαρξης ανθρώπου και άγριας ζωής, δίνοντας έμφαση σε δύο είδη σαρκοφάγων, την αρκούδα (Ursus arctos), τον λύκο (Canis lupus) και στους βιοτόπους τους που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ορεινών και ημιορεινών οικοσυστημάτων της χώρας.
  • Στην μελέτη και προστασία των πληθυσμών και των ενδιαιτημάτων των μεγάλων σαρκοφάγων και άλλων απειλούμενων ειδών της άγριας πανίδας και στη διατήρηση της άγριας ζωής στη χώρα μας, μέσα από το πρίσμα της συνολικής ανάγκης διατήρησης της οικολογικής ισορροπίας.
  • Στη συμμετοχή σε δίκτυα και πρωτοβουλίες τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την καλύτερη επίτευξη των σκοπών της. Εκπροσωπείται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για τα Μεγάλα Σαρκοφάγα (Large Carnivores Initiative for Europe) καθώς και στο Infrastructure & Ecology Network Europe – ΙΕΝΕ, ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο εξειδικευμένων φορέων για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων που σχετίζονται με υποδομές μεταφορών.
  • Στη μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών σε αρμόδιους δημόσιους φορείς (Δασαρχεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εθνικά Πάρκα κ.λπ.). Η Καλλιστώ διατηρεί μια μόνιμη συνεργασία με Ακαδημαϊκούς φορείς (Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ινστιτούτα) προάγοντας την εφαρμοσμένη επιστημονική γνώση και έρευνα.
  • Στη διάδοση και εφαρμογή διαχειριστικών μέτρων που βελτιώνουν έμπρακτα τους όρους συνύπαρξης ανθρώπου και άγριας ζωής. Μέσω των Ομάδων Άμεσης Παρέμβασης,  αντιμετωπίζει περιστατικά αλληλεπίδρασης μεγάλων σαρκοφάγων και ανθρώπου και υποστηρίζει δράσεις για τη λήψη μέτρων αποτροπής τροχαίων ατυχημάτων σε οδικούς άξονες με θύματα είδη της άγριας πανίδας. 
  • Διάχυση των δράσεων, των αποτελεσμάτων και των μηνυμάτων της μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, με εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, προγράμματα εθελοντισμού σε σημαντικές προστατευόμενες περιοχές, με μέριμνα στην κοινωνική διάσταση της διαχείρισης και προστασίας των μεγάλων σαρκοφάγων.

Μέχρι τώρα, η Καλλιστώ έχει εργαστεί με επιτυχία σε πάνω από 90 προγράμματα, μεταξύ των οποίων 11 ευρωπαϊκά έργα «LIFE», 4 έργα «INTERREG» και πολλά έργα ερευνητικού ή/και διασυνοριακού χαρακτήρα. Τον Μάιο του 2018, το έργο της Καλλιστώς βραβεύτηκε διπλά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την απονομή των βραβείων “Natura2000 Award” και “Best of the Best LIFE Projects”, για το έργο LIFE ARCTOS/KASTORIA.

Όλοι και όλες εμείς στην Καλλιστώ μαζί με τους/τις εθελοντές/ριες και υποστηρικτές/ριες μας, με την εμπειρία των 20 χρόνων, συνεχίζουμε μαζί για να διατηρήσουμε την άγρια ζωή, να βελτιώσουμε τους όρους συνύπαρξής της με τον άνθρωπο και να υπερασπιστούμε το περιβάλλον μας ως δημόσιο και συλλογικό αγαθό.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury baptism invitations
newage luxury wedding invitations

Most Popular

Recent Comments